Vreme čitanja: oko 1 min.

FIBA nahvalila Nikolu Topića: "Jedan od najboljih bekova na NBA draftu!"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ceo svet priča o našem mladom talentu

  • 3
Nikola Topić Foto: Marko Metlas

Nikola Topić je bez premca trenutno najtalentovaniji srpski košarkaš, a deluje da ceo svet polako počinje da shvata njegove mogućnosti kao lidera tima. Na tu temu se oglasila i FIBA u kolumni preko svog zvaničnog portala, gde su pričali o njemu kao o jednom od najvećih talenata sa bekovske pozicije na predstojećem draftu.

Uradili su intervjue sa nekim od prepoznatljivih košarkaških ličnosti kako u svetu, tako i u Srbiji, pa smo tako mogli videti izjave Slobodana Šarenca i Milana Dozeta, koji su imalo samo reči hvale na njegov račun.

- Odličan je dodavač, ima odličan pregled igre. U Srbiji dugo nismo videli takvog plejmejkera i konačno se pojavio. Gledao sam ga kako dominira u svojoj generaciji i kako donosi veliko zadovoljstvo i uspeh Srbiji i Srbima - izjavio je Šarenac.

- Mislim da je stvarno biser, ne samo Crvene zvezde, već i srpskog nacionalnog tima, kao i da bi trebao da preuzme kormilo reprezentacije narednih godina -  izjavio je Milan Dozet.

Izjave su dali i brojni košarkaški američki skauti...

- Već sada može da doda svaku asistenciju iz udžbenika. Kada uđe u reket odbrana se skupi, a tada nema milosti kada dođe momenat za donošenje odluka. Košarka se okrenula igračima kao što je Topić. Onima koji poseduju kombinaciju veština i dimenzija. Ima potencijal da bude NBA Ol-star. Topić je tip igrača koji igra za pobedničke timove - izjavio je NBA skaut Kori Tuluba.

FIBA je na kraju dala svoj zaključak poentirajući neverovatan potencijal mladog pleja.

- Kada se uzme u obzir njegov istorijat liderstva i pobeda na svim nivoima takmičenja koje je igrao u karijeri, ne bi trebalo da bude iznenađenje ako Topić uradi upravo to u bliskoj budućnosti, kako za reprezentaciju Srbije tako i za bilo koji tim koji ga izabere na predstojećem NBA draftu - piše u tekstu.

(Telegraf.rs)

Video: Miloš Teodosić trenirao pred Panatinaikos

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    8. april 2024 | 14:34

    On je buducnost nase reprezentacije ali nije pametno da ode odmah tamo. Najbolja opcija mu je da dodje u partizan i tu postane najbolji mladi plej kao madar sto je bio. Ali posto je to tesko izvodljivo, onda ni ostanak u zvezdi nije smak sveta, vise ce igrati.

  • Kiki

    8. april 2024 | 14:30

    Više je povredjen nego što igra. Kako može od da bude,nije mi jasno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA