Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je on "novi" Nikola Jović? Dele ime, a već je pokazao da je budućnost i odveo je svoj tim u plejof

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokazao se i te kako

  • 1
Nikola Đurišić, Nikola Jović, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Filip Petrušev, Jovan Novak Foto: MN Press / Marko Metlas

Srbija je ponovo pokazala da ima izuzetnu budućnost u košarci, a jedan od najvećih pokazatelja je ekipa Mege koja je uspela da se domogne plejofa ABA lige i to ni manje-ni više sa četvrtog mesta. Jedan od najzaslužnijih za ovaj rezultat je i Nikola Đurišić, koji je odigrao nestvarno.

U proteklom periodu iz Mege su potekle mnoge NBA zvezde, među kojima je glavna Nikola Jokić koji je ujedno i najbolji igrač na svetu, a na dosta dobrom putu da slično postane je i Nikola Jović, koji dobija sve veće šanse u Majami Hitu.

Ipak, nazire se već i još jedno ime iz Mege koje bi moglo u budućnosti da se pokaže u svetu, pa čak i možda u NBA ligi. Radi se o Nikoli Đurišiću koji ima nestvarne brojke, koje su i doprinele ovoj ekipi da se nađe na visokom četvrtom mestu.

Otkako je Nikola Jović otišao put NBA lige, upravo se očekivalo da Nikola Đurišić postane njegov "naslednik", međutim, u početku mu i nije išlo baš toliko dobro, mučio se, stagnirao, da bi u ovoj sezoni dobio potpunu slobodu i to isokristio na pravi način.

Još otkako je klub napustio Nikola Topić, čini se kao da je Đurišić "ključeve" tima preuzeo u svoje ruke.

Nikola Đurišić Foto: ABA liga - KK Mega - Dragana Stjepanović

"Novi" Nikola iz Srbije koji bi mogao da bude veliko čudo

Nikola Đurišić potiče iz sportske porodice, te je jasno odakle je i poneo taj borbeni duh, ali i sav svoj raskošan talenat. Njegova majka je čuvena odbojkašica Vesna Čitaković, dok je otac Duško Đurišić, nekada fudbaler OFK Beograda, Vojvodine, Paderborna i brojnih evropskih klubova.

Nekako, Nikola je pokupio talenat, zaigrao je košarku, a već od ranog doba su mu se naslućivale ogromne visine.

Mladi Nikola, koji ima tek 20 godina, uspeo je već da debituje i za reprezentaciju Srbije, a čak je bio i šampion juniorske Evrolige, gde je poneo i titulu MVP-ja tokom 2022. godine. Ipak, čak i pored tako sjajnih igara, imao je nešto lošiji poečtak u seniorskoj košarci, ali to je i te kako nadoknadio.

Nakon solidnih igara u sezoni 2022/2023, Đurišić je ove sezone pokazao da je pravi lider, te je sa samo 20 godina vodio svoje igrače do tog četvrtog mesta, dok je njegovih poslednjih devet mečeva u ABA ligi bilo poprilično monstruozno.

Đurišić je svoj "niz" započeo protiv Partizana, gde je postigao 13 poena, a onda su cifre išle ovim redosledom - 17, 17, 12, 17, 19, 23, 14, 31, 26 - a Mega je upisala čak sedam vezanih pobeda, od čega i jednu protiv Crvene zvezde na gostujućem terenu.

Zbog toga, najviše zasluga ide upravo ovom momku.

Nikola Đurišić je čak cele sezone bio i na odličnom proseku, on na kraju ligaškog dela ima prosek od 14.4 poena po meču, kao i 3.4 asistencije i 2.7 skoka, što ga čini najboljim igračem u svojim redovima.

Baš zbog takvih igara, Nikola Đurišić bi uskoro mogao da se nađe u NBA ligi ili pak, u ekipi koja igra u Evropi već iduće sezone, možda Evrokupu, a možda i Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalna rampa Đurišića za Hangu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • how yes no

    8. april 2024 | 19:18

    sad će biti još bolji kad ga vi nahvalite. igra za poluamaterske ekipe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA