Vreme čitanja: oko 1 min.

Panatinaikos se baš namučio u Grčkoj: Lesor u poslednjem minutu spasio stvar, za domaće se istakao Brajković

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zeleni su ipak na kraju upisali trijumf vredan prvog mesta

  • 0
Matijas Lesor Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa su mnogo teže nego što se to možda očekivalo uspeli da savladaju Kolosos sa Rodosa na gostovanju u okviru 2. kola plej-ofa Košarkaške lige Grčke - 74:79.

Štaviše, ne bi bilo nezasluženo ni da je slavio domaćin koji je imao minimalnu prednost sve do oko dva minuta pred kraj meča. Tada se kao junak pojavio Matijas Lesor i poveo grčki tim ka pobedi.

Ceo susret je generalno bio jako tesan i gledali smo rezultatsku klackalicu. Mogao je Kolosos da spreči Zelene da dođu do pobede, posle čega bi kao i Olimpijakos imali dva poraza na vrhu tabele, ali se senzacija nije desila.

Vredno je istaći da je odličnu partiju upisao i austrijski košarkaš koji vuče srpske korene, Luka Brajković, koji je postigao 14 poena uz pet skokova i šut 6/9 za dva poena i 0/1 za tri uz 2/5 sa linije penala. Samo je Amerikanac, London Perantes uspeo da ubaci više za Kolosos sa 16 poena.

Luka Brajković Foto: Rob Carr / Getty images / Profimedia

U timu Panate, Marijus Grigonis dao je 23 poena uz pet skokova, pratio ga je Lesor sa 15 poena, dok je Kendrik Nan pored 12 poena imao i dva skoka uz osam podeljenih lopti saigračima.

Baš u sledećem kolu Košarkaške lige Grčke gledaćemo veliki derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa, a domaćini će biti Zeleni. Pre toga, u poslednjem kolu Evrolige, oni dočekuju Albu iz Berlina.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić odgovorio na pitanje da li će igrati u Zvezdi naredne sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA