≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo su kalkulacije pred poslednje kolo KLS: Vojvodina ili Spartak šampioni, a ko će kao peti u Superligu?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Biće i više nego interesantno

  • 0
KLS, KK Vojvodina - KK Spartak Subotica Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Košarkaška liga Srbije (KLS) se bliži kraju. Narednog vikenda igra se poslednje kolo, posle kojeg ćemo saznati ko će to biti šampion domaćeg prvenstva, a ko će biti poslednji putnik za Superligu. Već je poznato ko će napustiti takmičenje i ko će ga zameniti naredne sezone.

U borbi za titulu nalaze se još samo ekipe Vojvodine iz Novog Sada i Spartaka iz Subotice, za Superligu će igrati Sloboda iz Užica, Džoker iz Sombora, Radnički iz Kragujevca i Čačak 94 Kvantoks. Kao poslednjeplasirano, Zdravlje iz Leskovca ide u Drugu mušku ligu, a Novi Pazar čeka ishod ABA 2 lige, odnosno ako do titule budu došli Vojvodina, Spartak ili Zlatibor, opstaće i naredne sezone, jer će doći do pomeranja.

Novi učesnici KLS naredne sezone su BKK Radnički i Mladost iz Smederevske Palanke.

KK Vojvodina Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Borba za titulu - Vojvodina ili Spartak?

Stvar ovde je poprilično jasna. Vojvodina pred poslednje kolo ima jednu pobedu više od ekipe Spartaka na tabeli, ali ima gori međusobni skor.

Vojvodina će biti šampion ukoliko bude pobedila Slogu u Kraljevu u poslednjem kolu ili ako Spartak bude izgubio svoj meč protiv Mladosti u Zemunu.

Subotičani mogu da budu šampioni samo ako Vojvodina bude poražena od Sloge, a oni sami budu pobedili Mladost.

Aleksa Ćubić, KK Sloboda Užice Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Borba za Superligu - Sloboda, Džoker, Radnički ili Čačak 94?

I ovde je stvar donekle jasna. Sloboda drži apsolutno sve u svojim rukama, jer ima pobedu više na petom mestu od svih ostalih timova. Užičani su na 16-13, dok su Čačak 94 Kvantoks, Džoker i Radnički na 15-14. Ako Rosoneri budu pobedili Tamiš u "Velikom parku", biće sigurni učesnici Superlige.

Sloboda ima bolji skor od Džokera i Radničkog, ali gori od Čačka, tako da bi Užičani prošli dalje i u slučaju poraza, ali bi istovremeno morali da izgube i Čačani od Dinamika kod kuće. To znači da bi Rosoneri išli dalje kada bi samo oni i Somborci imali isti skor ili oni i Kragujevčani. Tim iz grada na Đetinji ide dalje i u krugu Sloboda - Džoker - Radnički.

Čačak 94 Kvantoks ima samo jedan način da prođe dalje, a to je u slučaju poraza Slobode od Tamiša, ali i neuspeha Džokera protiv Novog Pazara kod kuće, kao i Radničkog od Zlatibora u Kragujevcu.

U slučaju poraza Slobode, a pobeda Čačka i Džokera, dalje iz kruga će proći ekipa iz Sombora, koja u krugu ima skor 3-1, a Somborci bi prošli dalje i u slučaju da u krugu budu sva četiri tima, jer bi zajedno sa Radničkim imali po 4-2, ali uz bolju koš-razliku.

Ako bi se u krugu našli Sloboda, Čačak 94 i Radnički Kragujevac, što je poslednja opcija, dalje bi prošao tim iz srca Šumadije, jer bi u tom krugu imao 3-1.

Termini utakmica tek treba da budu određeni, ali se očekuje da se utakmice igraju sa identičnim početkom, kako bi sve proteklo regularno.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 30. KOLO

Čačak 94 - Dinamik

Džoker Sombor - Novi Pazar

Zdravlje Leskovac - Vršac

Mladost Zemun - Spartak Subotica

OKK Beograd - Metalac Valjevo

Radnički Kragujevac - Zlatibor Čajetina

Sloboda Užice - Tamiš Pančevo

Sloga Kraljevo - Vojvodina Novi Sad

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Atlanta košem u poslednjoj sekundi srušila najbolji NBA tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA