Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamenjaš pred plej-of ABA lige: "Ne pričamo o Partizanu, idemo korak po korak, prvo Zadar!"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centar Studentskog centra svestan je šta je cilj uspeha u profesionalnom sportu

  • 0
kenan kamenjaš Foto: MN Press

Budućnost i Zadar će započeti nokaut fazu u ABA ligi 13. aprila, s početkom u 19 časova, u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa.

Budućnost će imati domaći teren, s ciljem da ostvari dve pobede i plasira se u polufinale. Pobednik ovog dvomeča će se suočiti s Partizanom ili Igokeom.

Kenan Kamenjaš iz Budućnosti ističe ambicije tima i važnost odbrane u susretu s kvalitetnom ekipom Zadra.

- Budućnost uvek ima vrhunske ambicije. Svesni smo kvaliteta rivala u ABA ligi, svesni smo da moramo da idemo korak po korak, a prvi je Zadar. Imamo prednost domaćeg parketa, očekujem veliku podršku navijača, verujem da ćemo uspeti da stignemo do polufinala. Dobro poznajemo ekipu Zadra, koja je iza sebe ostavila odličnu sezonu. Zadrani su pokriveni na svim pozicijama, a lider tima i jedan od najboljih igrača ABA lige je Luka Božić. Teško je potpuno zaustaviti takvog igrača, ali odbrana je definitivno ključ uspeha u seriji koja nas očekuje - rekao je Kamenjaš.

Poziva navijače da podrže tim i naglašava važnost osvajanja domaćeg terena.

- Cenimo i poštujemo Zadar, ali gledamo u naše dvorište i smatram da se mi pitamo protiv Zadrana. Pozivam navijače, ljubitelje košarke da u velikom broju dođu u dvoranu, da nas podrže kao što je to bio slučaj protiv Partizana. Na krilima navijača možemo mnogo toga da uradimo, videlo se to tokom sezone mnogo puta. U nokaut fazi, ključno je da branite svoj teren. Zadrani imaju, kako se to kaže, vruć domaći teren. Međutim, u ovom momentu ne razmišljamo o tome. Sve misli su usmerene ka prvom duelu, a cilj je pobeda - zaključio je Kamenjaš.

Nokaut faza počinje 13. aprila, a prvi duel donosi okršaj Budućnosti i Zadra, dok će se ostali mečevi odigrati u narednim danima.

(Telegraf.rs)

Video: Najavljen film "Magična sedmica" o Toniju Kukoču na Martovskom festivalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA