≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čudo srpskog trenera u Luksemburgu! Sa sve samim amaterima opstao u ligi, nije imao nijednog profesionalca

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Filipčević je uspeo da napravi veliki uspeh u Drugoj košarkaškoj ligi Luksemburga

  • 4
Luka Filipčević Foto: Privatna arhiva

Jedan mladi srpski trener napravio je pravo čudo u Luksemburgu! Luka Filipčević uspeo je da sa ekipom Telstar Esperanž u kojoj nije bilo apsolutno nijednog profesionalca i za koju su nastupali samo "suvi" amateri da matematički dva kola pre kraja izbori opstanak u Drugoj košarkaškoj ligi Luksemburga.

Bila je ovo vrlo turbulentna sezona za ovaj sastav. Sam Filipčević jedan deo sezone nije ni mogao da provede sa samim timom zbog papirologije, ali kada se vratio pokazao je da je trener za velike stvari.

Pravila su takva da su u ovoj ligi dozvoljena tri profesionalca po timu, što su ostali obilato koristili za razliku od Telstar Esperanža. U prvom delu sezone je tim nakupio veliki broj poraza, ali je uspeo da "izraste" i da se popravi kada je bilo najvažnije.

U plej-autu je ekipa uspela da protiv direktnih konkurenata upiše trijumfe i na dva kola pred kraj da pobegne od crvene zone, a uz to je jedan od igrača uspeo da se probije i do mlade reprezentacije, što je prvi put posle decenije da je neko iz pomenutog Telstar Esperanža uspeo da uradi.

Sam Filipčević ističe da su zacrtani ciljevi ostvareni.

- Ponosan sam na momke, stručni štab i klub, jer smo uspeli da promovišemo dosta novih igrača i da se borimo sa svima kao najmlađa ekipa u ligi. Sada da privedemo ovu sezonu kraju i da vidimo šta nosi budućnost. Ponosan i zahvalan - napisao je Luka Filipčevič, poznatiji pod nadimkom Piu na svom profilu na društvenoj mreži "X".

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA