≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova fenomenalna partija Jokića: Velika pobeda Denvera na teškom gostovanju i nikad luđa borba za 1. mesto

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikoli su nedostajale tri asistencije za tripl-dabl

  • 1
Nikola Jokić, Denver Nagets, Juta Džez Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera i aktuelni šampioni NBA lige ostvarili su izuzetno važnu pobedu na gostovanju Juti sa 111:95, kojom su nastavili borbu za 1. mesto na zapadnoj konferenciji.

Nikola Jokić je odigrao još jednu sjajnu partiju, gde je postigao 28 poena, uz 13 skokova i 7 asistencija i ponovo je "flertovao" sa tripl-dablom.

Pored Jokića sjajan je bio i Džamal Marej, koji je takođe upisao 28 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije. Kod Jute su se istakli Horton Taker sa 24 poena i Omar Jurtsevan sa 20 poena.

Denver je fenomenalno počeo meč i već posle prve četvrtine je imao dvocifrenu prednost, koja je u jednom momentu iznosila 19 razlike. Juta se ipak nije predavala i u drugoj je u jednom momentu spustila na pet poena prednosti, da bi se Denver pred poluvreme odlepio na +12.

Džezeri su nastavili sa pritiskom na Denver i u trećoj deonici, ponovo su spustili razliku, koja je u jednom momentu bila tri poena, ali su Jokić i saigrači uspeli da odbiju i taj nalet. Vratili su brzo deset poena prednosti, koje su potom čuvali tokom četvrte deonice, gde su i konačno prelomili meč kada su došli do devetnaest poena prednosti i sve je tada bilo rešeno.

Situacija na tabeli je sada takva da su na Zapadu tri ekipe izjednačene po broju pobeda. Denver i Minesota imaju 55 pobeda i 24 poraza, a Oklahoma 54 pobede i 25 poraza.

Nema sumnje, čeka nas sjajna završnica regularnog dela NBA lige i borbe za 1. mesto koje donosi i prednost domaćeg terena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђонси

    13. april 2024 | 00:02

    Има неки леп осећај да Јокић, Мареј и дружина опет освајају 1. место у супер-финалу плеј-офа... Династија је рођена и дуго ће да влада Америком! Неописиво сам срећан због Јокића, само да га повреде заобиђу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA