≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jović imao veče iz snova: Srušio Bogdanovića vrhunskim potezom u trileru posle dva produžetka

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlađi srpski reprezentativac slavio u međusobnom okršaju

  • 0
Nikola Jović, Majami Hit Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Majamija savladali su na gostovanju Atlantu posle dramatičnog meča sa 117:111, gde je sve rešeno posle dva produžetka! 

Bio je ovo duel dvojice Srba u NBA ligi, a na kraju je slavio mlađi - Nikola Jović, koji je odigrao fenomenalan meč i jedan od najboljih u karijeri u NBA ligi.

Jović je upisao 23 poena uz osam skokova i jednu asistenciju. To je poenterski samo jedan poen slabije od njegovog rekorda karijere.

Jović se sve više nameće kao jedan od lidera Majamija uz iskusne Džimija Batlera, Bema Adebaja i Tajlera Hiroa, a na ovom meču je dobio priliku i da uzme neke od odlučujućih šuteva i pogađao ih je kada je bilo najvažnije.

Tokom drugog produžetka je pogodio trojku kojom je sačuvao nadu Majamiju, potom imao i izuzetno bitnu asistenciju kojom je Hit izjednačio i izborio drugi produžetak, a u drugih dodatnih 5 minuta je fenomenalnim potezom i hrabrim prodorom i poenima na drugi obruč rešio meč i doneo Majamiju nedostižnih sedam poena prednosti u poslednjem minutu drugog produžetka.

Jović je na ovom meču iz igre šutirao 66 odsto (8 od 12 ukupno, 5 od 8 za tri) a sa linije penala je pogodio oba bacanja koja je izveo.

Za razliku od Jovića, Bogdan Bogdanović je imao košmarno šutersko veče. Meč je završio sa 11 poena jednim skokom i dve asistencije, a iz igre je šutirao svega 23 odsto (4 od 17 ukupno, 1 od 11 za tri).

Nije na terenu kod Atlante bilo Treja Janga, pa je Bogdanović više šutirao, ali ga nije služilo njegovo najjače oružje - šut za tri poena.

Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Atlanti nije pomogla fenomenalna partija Dežontea Mareja, koji je imao tripl-dabl sa 29 poena, 13 skokova i 13 asistencija.

U pobedničkom timu su se pored Jovića istakli i Tajler Hiro sa 33 poena i Džimi Batler sa 25.

Majami je posle ove pobede na 8. mestu sa učinkom 44 pobede i 35 poraza i nedostaju im dve pobede od 6. mesta, koje donosi direktan plasman u plej-of.

Atlanta je trenutno na 10. mestu istočne konferencije i sigurna je u plej-inu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA