Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Jokić o Džamalu Mareju: "On samo juri statistiku, ne igra odbranu"

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo je bio raspoložen za šalu

  • 0
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić je ponovo bio sjajan u pobedi na teškom gostovanju protiv Jute, kojom je Denver ostao u trci za prvo mesto zapadne konferencije.

Jokić je ubacio 28 poena, imao 13 skokova i 7 asistencija, a pratio ga je Džamal Marej, koji je ubacio takođe 28 poena uz sjajno šutersko veče.

- Oni su se borili, igrali su stvarno dobru košarku. Nismo dugo pobedili ovde, bila je to teška atmosfera, oni su teška ekipa za igranje ovde i srećan sam što smo pobedili. Četvrta četvrtina je bila stvarno dobra defanzivno, posebno defanzivno i zato smo pobedili - rekao je Jokić posle meča, koji je upitan i o momentu koji mu je obeležio meč.

- Mislim da te tri trojke zaredom Mareja, imao je seriju od 9 poena, imao je stvarno dobru utakmicu - rekao je Jokić, nakon čega je upitan o tome koliko je Marej napredovao u odbrani.

- On samo juri statistiku, ne igra odbranu. Ne znam šta da kažem, da budem iskren - nasmejao je Srbin novinare, a zatim ponovo uputio komplimente na račun Mareja.

- On je ratnik, mnogo je želeo da igra. Nadam se da se vratio sada, jer nam je potreban - rekao je Jokić, nakon čega se osvrnuo na naredni meč protiv Minesote

- Ne mislim da je to zaista velika utakmica. Mislim da je važno da budete zdravi u finišu sezone. Naravno, ako možemo izaći ćemo da igramo i pobedimo u tom meču, ali mislim da ljudi prave svoju priču da je to velika utakmica. Mislim da će biti interesantno, ali ne mislim da je toliko velika utakmica - jasan je srpski centar, koji ističe da njegov tim samo treba da vodi brigu o svojoj igri.

- Samo treba da igramo na pravi način, da igramo kao u četvrtoj četvrtini, da imamo puno igrača koji pogađaju šuteve i koji igraju svoju najbolju košarku i tako ćemo ući u plej-of.

Na kraju je Jokić upitan šta je potrebno da se izbori mentalno sa nekim povredama sa kojima se suočava, posle čega je ponovo dao zanimljiv odgovor i našalio se na račun kondicionog trenera.

- Ne želim da radim sa Felipeom. Radije bih igrao nego da odem napolje i dižem tegove sa Felipeom. 

To je motivacija?

- Da - zaključio je Jokić.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se iznervirao zbog jedne odluke sudija: Ovakvog ga odavno nismo videli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA