Vreme čitanja: oko 2 min.

Kaningem vodio Vošu do pobede nad Sutjeskom: Lale će morati da "zasuču" rukave i u revanšu za polufinale ABA 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su Lale imale prednost i od 16 poena, Nikšićani su se vratili i imaju čemu da se nadaju u Novom Sadu

  • 0
KK Vojvodina Novi Sad - KK Sutjeska Elektroprivreda Nikšić Foto: ABA 2 liga / KK Sutjeska Elektroprivreda

Košarkaši Vojvodine iz Novog Sada na pravi način su započeli svoj put u plej-ofu ABA lige, pošto su u prvoj od dve utakmice protiv Sutjeske slavili u Nikšiću u okviru četvrtfinala. Mogla je razlika na kraju da bude i daleko veća, ali su domaćini ipak smogli snage da sve ostave otvorenim pred revanš - 84:89.

Gledali smo vrlo kvalitetnu utakmicu u Nikšiću pred odlično popunjenim gledalištem. Vojvodina je pokušala da uspostavi kontrolu u reketu preko svojih centara Zorana Nikolića i Vasilija Vučetića, a na kraju krajeva, imala je veliki broj skokova "viška" u odnosu na Sutjesku.

Baš je to uz daleko veće procente šuta za dva poena prelomilo da današnji susret pripadne gostima iz Novog Sada, koji su i ove večeri nastupali bez povređenog Luke Ašćerića, koji nije mogao da doputuje sa ekipom zbog povrede grudnog koša.

Novosađane je do pobede vodio fantastični Džared Kaningem sa čak 25 poena uz dva skoka i dve asistencije za indeks od 28 poena, dok je Zoran Nikolić ubacio 14 uz devet uhvaćenih lopti, a Petar Rakičević se zaustavio na 12.

U Sutjesci smo gledali odličnog Radosava Spasojevića sa 20 poena, dok je Nikola Kočović postigao 15.

Početak utakmice bio je u popriličnom egalu, a Nikšićani su uz nalet publike čak imali i prednost na mahove negde do polovine druge četvrtine. Baš u tim momentima se desila prelomna serija kada je Vojvodina vezala 14:0, otišla na +9 i tu razliku potom održala do poluvremena, gde je imala osam poena viška u odnosu na Sutjesku.

Sjajno je Vojvodina otvorila i drugo poluvreme. Novosađani su vrlo brzo stigli i do maksimalnih +15 u tom momentu, ali nisu uspeli da se zadrže u istom ritmu, pa je Sutjeska uspela da dođe do daha i da se ponovo spusti na jednocifren zaostatak od devet poena pred završnih deset minuta.

Još jednom je novosadski tim dobro krenuo i u četvrtoj četvrtini, čak je imao i +16, ali je potom još jednom usledio neobjašnjiv pad u igri. Sutjeska je uspela da priđe na samo pet poena minusa na oko minut i po do kraja meča kada je sjajni Džared Kaningem uspeo da postigne izuzetno važnu trojku i ponovo odlepi Vojvodinu na osam poena plusa.

Ipak, Radosav Spasojević su poenima sa linije penala, a potom i Nikola Kočović, nekadašnji igrač Borca iz Čačka trojkom, Sutjesci ipak dali nadu pred revanš u Novom Sadu, jer su približili Nikšićane na samo tri poena zaostatka.

Mogla je razlika da bude i manja da je Kočović pogodio slobodna bacanja na kraju, a ovako će dva tima deliti pet poena pred revanš meč naredne srede od 17.00 časova u novosadskom "Spensu".

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA