Vreme čitanja: oko 1 min.

Tofaš i Peristeri sa Dangubićem uzvratili udarac: Još nepoznata dva putnika za Beograd, ide se u majstorice

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tenerife i Bon će pokušati da se povrate na domaćem terenu

  • 0
Nemanja Dangubić Foto: Piotr Zajac / Alamy / Alamy / Profimedia

I dok smo juče saznali dva učesnika Fajnal fora FIBA Lige šampiona u Beogradu, na današnje dve utakmice poraženi timovi iz prvih duela su uzvratili udarac, pa ćemo gledati dve majstorice.

Tako je Tofaš na svom terenu sprečio Tenerife da već sada prođe dalje među četiri najbolja tima, pošto je u efikasnom meču slavio nad Špancima - 90:81.

Mada je gostujući tim bolje startovao i dobio prvu četvrtinu, sve preostale tri protekle su u znaku Tofaša, koji je igrao prilično rastrčano i na kraju sasvim zasluženo seriju odveo u treći meč.

Amerikanci su se pitali na obe strane, pa je tako magičan za Tenerife bio Kajl Gaj sa čak 34 poena, skokom i dve asistencije, dok je Kejleb Houmsli za Tofaš uspeo da ubaci 26 poena, dok je Džalil O'Brajan postigao 21.

U drugom duelu, Peristeri je razneo nemački Bon pred svojim navijačima i tako nagovestio da ima veliko samopouzdanje pred novi duel na gostujućem terenu - 90:62.

Već posle prvog poluvremena je Peristeri uspeo da dođe do +11, a u drugom je samo uvećao prednost i na kraju slavio sa pomenutih 28 razlike.

Treba istaći da se tako radovao i Nemanja Dangubić koji je dao osam poena uz šest skokova i jednu asistenciju, dok je tim vodio Džo Reglend sa čak 21 poenom, a pomogao mu je Elajdža Mitru-Long sa 17 poena. Na drugoj strani, Pape je dao 13 poena, koliko je imao i Votson.

Majstorice su na programu 16. aprila.

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA