≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove promene u KLS u poslednji čas: U Superligu idu samo dva kluba, petoplasirana ekipa ide u ABA 2 ligu?

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako nema zvanične objave domaćeg takmičenja, sve se moglo saznati u objavi Slobode iz Užica

  • 1
KLS Foto: MN Press

I dok polako čekamo kraj ligaškog dela sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, iako se mislilo da će pet prvoplasiranih ekipa u daljem toku proleća moći da se priključi timovima iz ABA lige (Borcu iz Čačka, FMP-u, Megi, Partizanu i Zvezdi) u Superligi, to se po svemu sudeći neće desiti.

Kako se može saznati iz najave utakmice Košarkaškog kluba Sloboda iz Užica protiv Tamiša iz Pančeva, a koja je po prvobitnom planu mogla da odluči putnika u Superligu (ako Užičani pobede, biće peti na tabeli), među najbolje će se plasirati samo dva najbolja tima iz ligaškog dela.

To će dakle biti Vojvodina iz Novog Sada i Spartak iz Subotice, a odluka je doneta na UKKLS, prema rečima Užičana.

Međutim, sada se otvara nova potencijalna borba za pomenuto peto mesto, jer će ono najverovatnije svom nosiocu doneti učešće u ABA 2 ligi naredne sezone.

Sloboda je već bila deo regionalnog takmičenja u sezoni 2020/21, kada je igrala četvrtfinale i herojski se suprotstavila kasnijem šampionu, a sada učesniku plej-ofa ABA lige, Studentskom centru.

Sve u svemu, treba sačekati zvanično razjašnjenje situacije od strane Košarkaške lige Srbije i konačne propozicije i kalendar takmičenja Superlige.

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrk

    11. april 2024 | 15:05

    Ovo je dokaz da nam je liga nikakva sa Grujinom i ostalima do zadnjeg kola se nezna ko sta igra Mega tražila da igra od polu finala kao Zvezda i Partizan .Zlatibor neće uopšte da igra superligu jer nema nikakvih koristi samo plaćaju igrače 1 mesec više .Bruka od lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA