≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Monstruozna partija i 41 poen Jokića! Srbin pokazao da je apsolutni NBA MVP i sam srušio Minesotu za 1. mesto

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan derbi Zapada, furiozna četvrta četvrtina rešila je pobednika i pitane lidera Konferencije

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa dočekali su Minesotu u derbiju Zapada. Posle izjednačenog meča i mnogo preokreta, u poslednjoj četvrtini se Denver bolje snašao i slavio 116:107, uz novu odličnu partiju srpskog internacionalca Nikole Jokića. 

Nikola Jokić i ovoga puta je predvodio svoj tim, a meč je završio sa ubačenim 4 poenom, 11 skokova i 7 asistencija.

Pre ovog duela, oba tima imala su identičan učinak od 55 pobeda i 24 poraza, pa je duel u Bal Areni značio i borbu za prvo mesto na kraju regularnog dela lige. Koliko su izjednačena bila dva tima vidi se i po poslednih pet mečeva koje su odigrali identično, posle dve pobede upisali su poraz, a onda vezali dva trijumfa. Sve ovo obećavalo je odličan i izjednačen meč, baš kakav je i viđen, naročito tokom prve tri četvrtine.

Od starta meča Minesota je bila ta koja je vodila glavnu reč na terenu. Tako, posle prvog dela igre, gosti su vodili 52:49.

Mučili su se košarkaši Denvera. Ipak, malo po malo tokom treće deonice uspeli su da zaustave nalet rivala i uspostave kontrolu nad utkamicom. Malo po malo stizali su prednost rivala, a onda je Redži Džekson pogodio za izjednačenje, 80:80.

Potom, Nagetsi su uspeli da se odbrane, a Jokić dobija bacanja, a potom i postiže poene iz reketa kojima donosi vođstvo svom timu. 83:80.

U istom ritmu nastavljena je i poslednja četvrtina. Samo, igralo se mnogo tvrđe, sa dosta prekida, faulova i tajm-auta. Ipak, na smaom početku, Denver dolazi do novih poena i "velikih" +4, za 88:84 na osam minuta do kraja susreta. Sa svakim novinm napadom, MInesota je gubila ritam, a Denver to koristi i dolazi do najveće prednosti na meču od+8, 95:87.

Do kraja,  MInesota je nastojala da prati ritam razigranih Nagetsa. Ali, na tri minuta do kraja bilo je 102;92 za domaće košarkaše, pa je pobeda bila sve izsvesnija.

Rezultati NBA mečeva:

Klivlend - Memfis 110 - 98

Atlanta - Šarlot 114 - 115

Bruklin - Toronto 106 - 102

Majami - Dalas 92 - 111

Milvoki - Orlando 117 - 99

Oklahoma Siti - San Antonio 127 - 89

Denver - Minesota

Los Anđeles - Finiks

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se iznervirao zbog jedne odluke sudija: Ovakvog ga odavno nismo videli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA