Vreme čitanja: oko 1 min.

ABA liga objavila idealnu petorku: Teodosić, Ledej i Topić našli mesto među najboljima ove sezone

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa njima su tu još Kenan Kamenjaš i MVP, Luka Božić

  • 1
Miloš Teodosić, Zek Ledej, Nikola Topić Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović, MN Press / N. Paraušić, Nikola Tomić

Regionalna ABA liga objavila je danas idealnu petorku ligaškog dela takmičenja. U njoj su se našla dva košarkaša Crvene zvezde i jedan igrač Partizana zajedno sa Lukom Božićem i Kenanom Kamenjašom.

MVP ABA lige, Luka Božić sasvim očekivano se našao u idealnih pet. Košarkaš Zadra ove sezone beležio je u proseku 20,6 poena po utakmici uz osam skokova i 6,2 asistencija. U proseku je imao indeks od 29,2 poena po meču i doveo je dalmatinski klub do mesta u plej-ofu.

Sa druge strane, Kamenjaš je ove sezone nastupao i za Budućnost i za Studentski centar u ABA ligi. Na centarskim pozicijama je bio neprikosnoven, pošto je u proseku imao 13,5 poena uz 1,8 asistencija i indeks od 20,4 poena.

Potom slede košarkaši večitih rivala. Tačnije, Nikola Topić, mladi i sjajni košarkaš Zvezde u prvom sezonu je nastupao za Megu, gde je zapravo i napravio najzapaženije rezultate. Sa ružičastim klubom je imao prosek od 17,9 poena uz 6,8 asistencija i 3,6 skokova. On je proglašen za zvezdu u usponu ABA lige.

Tu je i Miloš Teodosić. Najiskusniji od članova petorke je ove sezone imao 6,9 poena uz 5,1 skok i 1,4 skoka, ali je svojim partijama kada je to bilo najvažnije odveo Zvezdu na vrh liste pred plej-of.

Za kraj, iz Partizana se u petorku plasirao Zek Ledej, koji je postizao 10,9 poena po meču uz 3,6 skokova i jednu asistenciju. Prosečan indeks mu je iznosio 13,6 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majda

    12. april 2024 | 19:30

    jel ovo covic odredjivao petorku..cuj topic..pa mali ne igra zadnjih 5 mjeseci..jel to racunate i dok je u vrticu igrao..teodosic,,,jeste li normalni..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA