Vreme čitanja: oko 2 min.

Džoker i Radnički stavili pritisak na Slobodu: Užičani moraju da pobede Tamiš za peto mesto i ABA 2 ligu

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kragujevčani su iznenadili protiv Zlatibora

  • 0
KK Joker Sombor - KK Pirot Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Džokera iz Sombora, Vršca i Radničkog iz Kragujevca pobedama su završili ovogodišnje učešće u Košarkaškoj ligi Srbije, a ovi ishodi imaće veliki uticaj na raspletu u borbi za peto mesto na tabeli.

Džoker je na domaćem terenu bio bolji od Novog Pazara, uprkos slabijem startu, čime su stavili pritisak na ekipu Slobode u borbi za peto mesto na tabeli, koje će najverovatnije doneti osvajaču mesto u ABA 2 ligi za narednu sezonu - 90:79.

Somborci su prvu četvrtinu izgubili sa ubedljivih 29:17, ali su sve uspeli da nadoknade već u drugoj deonici koju su rešili sa 30:10 u svoju korist i potom su bez većih problema stigli do trijumfa.

Ekipu Džokera do pobede su vodili Rašon Dejvis sa 20 poena uz devet asistencija, a mladi Ognjen Vukas došao je do 17 poena. Na drugoj strani, Džerom Grin Vendel sa 20 poena uz četiri skoka i četiri asistencije bio je najbolji u timu Novog Pazara.

I Radnički iz Kragujevca ostao je živ u borbi za petu poziciju, pošto je savladao Zlatibor na domaćem terenu u vrlo tvrdom susretu - 72:55.

Kragujevčani su takođe sporije startovali (16:22), ali su i sami preuzeli inicijativu u drugoj četvrtini, a potom su do kraja stekli i više nego ubedljivu prednost protiv Čajetinaca, koji danas nisu imali rezultatski imperativ, jer su svakako završili kao treći na tabeli.

U timu Radničkog, Kobi Vebster uspeo je da postigne 25 poena, dok je Lamont Vest dao 16. Sa druge strane, Lazar Milošević došao je do 15 poena, a Strajin Nedović rešio je da odmori nosioce igre, pa tako na terenu nisu bili ni Brano Đukanović, ni Viktor Kovačević, pa ni Miloš Glišić.

U preostalom meču dana, Vršac je došao do pobede na gostovanju protiv fenjeraša, ekipe Zdravlja u Leskovcu relativno lako - 90:103.

Vršac je večeras tako obezbedio četvrto mesto na tabeli, a do pobede ih je vodio Nelson Filips sa 24 poena, dok je Stefan Simić zabeležio 20. U Zdravlju je prednjačio Dragomir Jović sa 30 poena.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 30. KOLO

Četvrtak

OKK Beograd - Metalac Valjevo 111:96

Petak

Džoker Sombor - OKK Novi Pazar 90:79

Zdravlje Leskovac - Vršac 90:103

Radnički Kragujevac - Zlatibor Čajetina 72:55

Mladost Zemun - Spartak Subotica (19.30)

Subota

Čačak 94 - Dinamik (19.00)

Sloboda Užice - Tamiš Pančevo (19.00)

Sloga Kraljevo - Vojvodina Novi Sad (19.30)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA