≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajna poruka trenera Vojvodine posle titule u KLS: "Naš Novi Sade, živeli... Čuvaju te tvoji košarkaši"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekipa je zajedno proslavila veliki uspeh ove večeri

  • 0
KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Vojvodine iz Novog Sada postali su večeras šampioni Košarkaške lige Srbije za sezonu 2023/24, pošto je Spartak iz Subotice poražen u poslednjem kolu prvenstva od Mladosti u Zemunu, posle čega su Lale i matematički "zagarantovale" pehar.

I da nije bilo tako, Vojvodina je držala sve u svojim rukama, jer se sutra uveče sastaje sa Slogom u Kraljevu, a pobeda im je garantovala trofej u Košarkaškoj ligi Srbije. Ovako, on je "došao" jedan dan ranije.

U Novom Sadu su se vrlo brzo okupili kako bi proslavili ogroman uspeh i prvi trofej ove sezone, a košarkaši i stručni štab su zajedno podigli ruke u znak sjajnog rezultata.

Podsetimo, Novosađani su bili učesnici i Kupa Radivoja Koraća, gde su u četvrtfinalu savladali ekipu Mege, koja je na kraju bila četvrtoplasirana u ABA ligi, a u polufinalu su se sasvim dobro držali protiv Partizana.

KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

U Košarkaškoj ligi Srbije su na kraju upisali čak 25 pobeda uz samo četiri poraza, uz meč koji treba da odigraju sutra. Jedino su Metalac u Valjevu, Spartak u Subotici, Tamiš u Pančevu i Vršac u Milenijumu pronašli "lek" za četu Miloša Isakov-Kovačevića.

Trener Vojvodine je na društvenim mrežama ostavio i sjajnu poruku posle osvojene titule, a koju je podelio i sam klub na Instagramu.

- Naš Novi Sade, živeli... Čuvaju te tvoji košarkaši - reči su Miloša Isakov-Kovačevića, koji je inače i rođeni Novosađanin, pa za njega ova titula ima još veću dubinu.

KK Vojvodina Foto: Instagram / KK Vojvodina / Printscreen

Do kraja sezone, Vojvodina će se boriti za titulu u ABA 2 ligi, gde već u sredu igra revanš protiv Sutjeske u Novom Sadu u okviru četvrtfinala, a pošto je dobila prvi meč sa pet poena razlike (89:84). Isto tako, Lale će igrati i u Košarkaškoj Superligi.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 30. KOLO

Četvrtak

OKK Beograd - Metalac Valjevo 111:96

Petak

Džoker Sombor - OKK Novi Pazar 90:79

Zdravlje Leskovac - Vršac 90:103

Radnički Kragujevac - Zlatibor Čajetina 72:55

Mladost Zemun - Spartak Subotica 82:79

Subota

Čačak 94 - Dinamik (19.00)

Sloboda Užice - Tamiš Pančevo (19.00)

Sloga Kraljevo - Vojvodina Novi Sad (19.30)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Bruno Kaboklo posle Valensije: Evo šta je rekao košarkaš Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA