Vreme čitanja: oko 1 min.

Krenuo je plejof ABA lige: Budućnost "stotkom" ispratila Zadar, MVP ligaškog dela stao na samo 2 poena!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč

  • 0
Luka BOžić, Zadar Foto: ABA League / Budućnost VOLI / Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti i Zadra su u Podgorici otvorili ovogodišnje izdanje plejofa ABA lige, gde je domaćin slavio sa izuzetno ubedljivih 100:69 pred svojim navijačima, te tako i došao na korak od plasmana u polufinale!

Nije bila preterano interesantna utakmica za gledanje, tačnije, izuzev prvih 10 minuta, gde je viđen i pravi egal i vođstvo Zadra, Budućnost je bila dosta bolji rival.

Podgoričani su izgubili prvi deo igre, ali, već su u drugoj deonici nadoknadili sve i uspeli da pređu u vođstvo. Međutim, prelomna deonica je bila treća, kada je Budućnost postigla čak 34 poena, a primila samo 15, tu je bio raspoložen Flečer Megi, koji je imao i sjajnu podršku.

Poslednja deonica je bila puko odrađivanje posla.

Najefikasniji na meču je bio Jogi Ferel sa 17 poena, a uz to je dodao i tri asistencije. Nikola Tanasković je dodao 15 poena, dok su dvocifren ibili i Flečer Megi sa 12, te Kenan Kamenjaš sa 10. Kod Zadra je najbolji bio Marko Ramljak sa 14 poena. Lovro Mazalin postigao 13 poena, Dario Drežnjak je dodao 13, takođe, dok je Karlo Žganec postigao 11 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA