Vreme čitanja: oko 2 min.

Vojvodina pobedom proslavila šampionsku titulu u KLS! Novosađani posle prvog pehara jurišaju na novi

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lale će se do kraja sezone boriti za trofej ABA 2 lige

  • 0
KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Košarkaši novosadske Vojvodine, koji su još juče posle iznenađujućeg poraza Spartaka u Zemunu saznali da su postali šampioni Košarkaške lige Srbije za ovu sezonu, pobedom su završili ovo takmičenje, pošto su u Kraljevu bili bolji od domaće Sloge - 91:99.

U izuzetno efikasnoj utakmici koja je uglavnom bila u priličnom egalu tokom većeg svog dela, na kraju je do izražaja došao kvalitet novosadskog tima, koji je meč prelomio u poslednjih deset minuta košarke.

Vojvodina je bila u slavljeničkom duhu. Još posle sinoćnog rezultata, košarkaši i stručni štab su se okupili kako bi proslavili veliki rezultat, a posle današnjeg meča svi igrači su nosili šampionske majice.

Trofej namenjen osvajaču Košarkaške lige Srbije, ekipi iz Novog Sada biće dodeljen sutra tokom meča 30. kola fudbalske Superlige Srbije od 16.30 časova na stadionu "Karađorđe" gde se sastaju Vojvodina i TSC u velikom derbiju gornjeg dela tabele.

KK Vojvodina - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Ovo nije kraj za Novosađane koji tek pred sobom imaju još važniji zadatak, a to je borba za plasman u ABA ligu. Već u sredu ih u "Spensu" očekuje revanš protiv ekipe Sutjeske iz Nikšića. Prvi meč pripao je Lalama sa pet poena razlike (89:84).

Podsetimo, Vojvodina je ove sezone igrala i polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde je savladala Megu i tesno je poražena od Partizana, a vrlo brzo je očekuje i nastup u Superligi Srbije.

Što se tiče današnjeg meča, najefikasniji u pobedi Lala bio je Petar Rakićević sa 18 poena, dok je Džared Kaningem dao 15, a Zoran Nikolić 12 uz devet skokova.

Kraljevački tim predvodio je Stefan Matović dabl-dabl učinkom od 17 poena i deset asistencija, dok je Kevin Kangu meč završio sa 15 poena.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 30. KOLO

Četvrtak

OKK Beograd - Metalac Valjevo 111:96

Petak

Džoker Sombor - OKK Novi Pazar 90:79

Zdravlje Leskovac - Vršac 90:103

Radnički Kragujevac - Zlatibor Čajetina 72:55

Mladost Zemun - Spartak Subotica 82:79

Subota

Čačak 94 - Dinamik 78:52

Sloboda Užice - Tamiš Pančevo 81:73

Sloga Kraljevo - Vojvodina Novi Sad 91:99

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Vil Mozli debitovao za Spartak: Nekadašnji košarkaš Partizana obukao drugi dres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA