≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Denver u pobedničkom stilu ušao u plej-of: Jokić se dabl-dablom naoštrio za novu borbu za šampionski prsten!

S. T.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Odlični su večeras bili Nagetsi

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denvera pobedom su završili prvi deo sezone u NBA ligi i uz nju će raspoloženi ući u plej-of za šampionski prsten! Nikola Jokić je i večeras imao zapažen učinak, a trener Majkl Maloun je rešio da ga odmori u završnoj deonici kako ne bi rizikovao bilo kakvu povredu pred najvažniji deo godine - 111:126.

Odlično su Nagetsi igrali od samog početka meča, vodili su tokom prvog poluvremena manjom prednošću, a u nastavku su dodatno stavili pritisak na papučicu za gas, pa su tokom treće četvrtine faktički prelomili pitanje pobednika kada su se odlepili na skoro 20 poena prednosti.

Naš Nikola Jokić je za 30 minuta na terenu upisao po 15 poena i skokova, dok je imo i pet asistencija. Šutirao je samo za dva poena i sa linije penala, pa je tako imao 7/11 iz reketa, kao i 1/2 iz slobodnih bacanja.

Dosta je raspoloženih košarkaša imao na svom raspolaganju večeras Maloun, pa su tako sjajno igrali i Džamal Marej, potom Krišćan Braun, kao i Aron Gordon. Rasporedio je minutažu trener Denvera i trudio se da sve podjednako optereti. Marej je ubacio 21 poen, Braun je imao dabl-dabl od 19 poena i 10 skokova, dok je Gordon kao i Jokić ubacio 15 poena.

Za Memfis ne možemo nikako da kažemo da je ovo bila dobra sezona, jer su izmenili najveći broj igrača u čitavoj NBA ligi, većim delom zbog povreda. Griziliji su i večeras igrali sa potpuno promešanim sastavom i sa nizom od pet uzastopnih poraza su završili ovu sezonu kao 13. na Zapadu.

Koliko su imali snage, toliko su se domaći i držali. Pokušala je i publika da im da podršku protiv jakih Nagetsa, ali na kraju nisu mogli više od časnog poraza.

Čeka se samo konačan rasplet i završetak svih utakmica, posle čega ćemo dobiti i zvaničan kostur plej-ofa NBA lige.

Tok rezultata po četvrtinama mogli ste da ispratite zajedno sa nama.

UŽIVO Memfis Grizlis - Denver Nagets 111:126 (26:29, 28:37, 21:28, 36:32)

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

12. minut (111:126) - Memfis je sada pokušao malo da se bori do samog kraja, koristio je to što je Denver bio totalno opušten, čak se i poprilično primakao pred sam kraj, ali je prednost Nagetsa jednostavno bila isuviše ubedljiva.

8. minut (100:115) - Jasno je da Jokić više neće ulaziti na teren na ovom meču, koji je rešen. Razlika se održava, a Denver će i definitivno biti na drugom mestu kako stvari stoje.

4. minut (84:103) - Sada je Jokić i dalje na klupi, ne želi Maloun ništa da rizikuje da se Nikola eventualno povredi, ali traži tajmaut. I dalje ubedljivo vođstvo Nagetsa.

III ČETVRTINA

12. minut (75:94) - Jokić je izašao sa parketa da malo odmori, a Denver i dalje ubedljivo vodi. Stao je na istom učinku Nikola kao od pre par minuta. Za sada je stanje identično, i dalje Nagetsi idu na Pelikanse ili Lejkerse u plej-ofu.

8. minut (68:91) - Ovde je pitanje pobednika već uveliko rešeno. Jokić uprkos tome igra i ima 15 poena, 15 skokova i pet asistencija. Klizi se ka debaklu Memfisa. Sada treba pratiti ostale rezultate i rasplet za parove plej-ofa.

4. minut (56:72) - Sve je ubedljivija prednost Denvera, koji klizi ka pobedi nad Memfisom. Oklahoma ima +45 protiv Dalasa i sigurno će biti prva, dok Finiks nadigrava Minesotu i ima +15 (64:79). Lejkersi takođe ubedljivi protiv Pelikansa, tako da je situacija nepromenjena. Jokić ima 12 poena, 12 skokova i pet asistencija.

II ČETVRTINA

12. minut (54:66) - Grabi Denver ka novoj pobedi u NBA ligi. Sada već ima +12 na poluvremenu, a Jokić je već na dabl-dabl učinku od 10 poena i 11 skokova uz pet asistencija. Kao što smo rekli, stanje je takvo da su Nagetsi drugi i išli bi na Pelikanse ili Lejkerse.

8. minut (49:53) - Vratio se Jokić i već je dvocifren po broju skokova. Ima i šest poena na svom kontu.

4. minut (38:41) - Izašao je malo sa terena Jokić, ali za sada se Denver održava iznad površine. U ovom momentu je i dalje drugi i sa tog mesta bi išao na pobednika meča Nju Orleans Pelikans - Los Anđeles Lejkers u plej-ofu.

I ČETVRTINA

12. minut (26:29) - Ima Denver prednost od tri poena posle prve četvrtine. Međutim, loša vest je i ogromna prednost Oklahome nad Dalasom (39:22), ali Minesota gubi od Finiksa (26:46). Denver je tako trenutno na drugom mestu.

8. minut (17:22) - Održavaju Nagetsi prednost, Jokić trenutno stoji na četiri poena. Za sada je kod Denvera najraspoloženiji Džamal Marej.

4. minut (9:14) - Za sada Denver uspeva da diktira prednost protiv Memfisa. Nagetsi od samog početka imaju prednost, a Jokić "šara" po statističkim tabelama u svim kategorijama.

KOMENTAR PRE MEČA

Šokantan poraz od Viktora Vembanjame i San Antonio Sparsa znači da Jokić ne drži sve u svojim rukama pred ovu poslednju rundu, već će morati da zavisi od Oklahome i Minesote u borbi za prvo mesto na Zapadu.

Sam Denver ne bi smeo da ima problema protiv Memfisa, a preostala dva rivala igraju sledeće mečeve - Oklahoma se sastaje sa Dalasom kod kuće, dok Minesota igra protiv Finiksa, takođe na svom terenu.

Denver ima gori skor od Minesote, ali i od Oklahome, tako da mora da se nada da će i jedan i drugi tim izgubiti kako bi oni bili na prvom mestu.

Videćemo da li će se to desiti, a saznaćemo ujedno i ko će biti rival Nagetsa u prvoj rundi plej-ofa.

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentacija Srbije, Olimpijske igre i Nikola Jokić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA