≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvezda preživela "pakao" sa Studentima i posle -18 upisala pobedu, navijači skandirali "Uprava napolje"

E. S.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Kakav meč u Areni!

  • 52
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da pobede Studentski centar posle velike drame i preokreta 83:81 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige. Crveno--beli su gubili 18 poena razlike, a onda su uspeli da zaigraju mnogo bolje i izbore važan trijumf. 

Posle ubedljivog poraza od 45 poena razlike u poslednjom, 34. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde prikazali su dva potpuno različita lica. Tokom prve tri četvrtine, crveno-beli su odigrali loš meč u kojem ništa nije polazilo za rukom. Potom, usledio je preokret. Teodosić, Davidovac i Nedović zaigrali su onako kako umeju i u poslednjoj deonici inicirali veliki preokret vredan vođstva od 1:0.

U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Miloš Teodosić sa 1

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Već na startu meča, Podgoričani su brzo došli do prednosti. U prvih pet minuta, Zvezda je ubacila samo jedan poen, i to, iz slobodnog bacanja. Potom, gosti dolaze do 10:5 i malo po malo su uvećavali prednost. Čak devet izgubljenih lopti u prvih desetak minuta meča, jasno je stavilo do znanja da crveno-beli moraju da zaigraju sa mnogo više koncentracije kako bi upisali trijumf. Ipak, do poluvremena, umesto preokreta, raspoloženi Ivišić, Pavličević i Kapusta poveli su tim do prednosti od 40:30.

Tamo gde su stali na poluvremenu, Studenti su nastavili i po dolasku sa odmora. Pavličević je vezanim trojkama brzo doneo nove poene svom timu. tako, posle 13:7 u samo tri minuta nastavka, trener Janis Sferopulos traži navi tajm-aut, kako bi zaustavio nalet rivala. U ovom momentu Podgoričani su imali najveću prednost, 53:37.

Sredinom treće deonice usledio je novi nalet domaćih, koji smanjuju prednost na -8. Ipak, nalet odbijaju gosti i do kraja treće deonice dolaze do +16, 64:49.

U poslednjih deset minuta, Zvezda je krenula na sve ili ništa. Prvi nalet crveno-belih izabranici Dejana Jakare su odbili. Odlčan je bio Luka Bogavac na jednoj strani. U nekoliko navrata, mladi košarkaš je prošao kroz odbranu rivala i postizao lake poene. Ali! Onda su na scenu stupili Miloš Teodosić i Dejan Davidovac i sa dve torjke vratili crveno-bele u meč!

Tako, na 5 minuta do kraja, Zvezda prilazi na 74:68. Potom, Zvezda se brani, a Neodvić se budi i novom trojkom približava Zvezdu na 71:74 za totlanu dramu u Areni. Potom, na minut do kraja, Nedović vezuje osam poena za 77:77. Potom, Zvezda uspeva da se odbrani, a onda Hanga postiže trojku za 80:77.

Imala je Zvezda potom i 82:78, ali je usledila nova trojka Studentskog centra. Na pet sekundi do kraja, Davidovac promašuje jedno slobodno bacanja, a Podgoričani su imali šut za produžetak na tri sekunde do kraja, ali je rezultat ostao nepromenjen i Zvezda dolazi do pobede.

TOK UTAKMICA: CRVENA ZVEZDA - STUDENTSKI CENTAR

IV Četvrtina

39. minut, 80:77 - Trojka Hange! Zvezda je "obrisala" -18, i vodi!

38. minut, 77:77  - Dve trojke na obe strane,. Studenti ne daju prednost. Zvezda je krenula u totlanu ofanzivu. Nedović nanizao osam poena.

37. minutm 71:74 - Neodvić se probudio! Nova trojka Zvezde!

35. minut, 65:74 - Teodosić pogađa trojku! Zvezda se brani! Lopta dolazi do Davidovca koji iz drugog pokušaja postiže novu trojku. Zvezda se vraća!

34. minut, 61:72 - Luka Bogavac ponovo prolazi kroz odbranu Zvezde i postiže nove poene. Novi nalet Zvezde je odbijen. Uz to, Mitrović promašuje slobodno bacanje.

33. minut, 57:66 - Baćović postiže poene. Sledi odgovor Branka Lazića koji postiže torjku iz ćoška. Luka Bogavac pogađa neverovatan šut. Sada se Jago zaleće, a Drobnjak pravi faul. Zvezda prilazi na -7.

32. minut, 54:64 - Zvezda napravila seriju 5:0. Trener Studentskog centra Dejan Jakara traži tajm-aut.

III Četvrtina

30. minut, 49:64 - Studenti čuvaju prednos i imaju 15 poena prednosti. 

29. minut, 48:62 - Luka Mitrović pogađa. ALi, crveno-beli ne uspevaju ništa da pogode. Studenti čuvaju dvocifrenu prednost.

26. minut, 42:58 - Ponovo Pavličević prolazi kroz odbranu Zvezde i pronalazi nove poene. Teodosić ostaje sam na šutu za tri poena, ali nije precizan. SC Derbi kreće u novi napad.

25. minut, 38:56  - Hanga ne pogađa za tri poena. Sa druge strani,Hadžibegović ostaje sam i postiže novu trojku.

23. minut, 37:53 - Nova vezana trojka Pavlićevića koji dolazi do treće trojke. Davidovac je neprecizan. Posle odlične igre Studentskog centra na startu trće četvrtine, trener Zvezde Janis Sferopulos traži novi tajm-aut.

22. minut, 35:48 - Hanga pronalazi poene, a Studenti odgovaraju trojkom. Teodosić se podiže i vraća trojku. Serija šuteva sa distance sa obe strane. Pavličevićs ada pogaša novu trojku!

II Četvrtina

20. minut, 30:40- Na poluvremenu gosti vode. Dobrom igrom tokom prvog dela prilično su iznenadili domaćina.

19. minut, 29:35 - Dobra saradnja Teodosića i Bolomboja. Faul Kapuste. Sada serija promašaja na obe strane. Neodvić posle promašaja hvata loptu, a onda pronaazi bolomboja koji zakucava.

18. minut, 27:35 - Igra se brzo na obe strane. Giedraitis neprecizan. Novi napad za SC Derbi, ali poena nema. Nedović odmah šalje loptu u ruke igračima Derbija za devetu izgubljenu loptu. Derbi vraća +8.

17. poena, 27:33 - Bolja igra crveno-belih. Nedović je precizan, trojka, Serija Zvezde 7:0. Ipak, Luka Bogavac prolazi kroz reket domaćih i prekida seriju.

16. minut, 22:31 - Davidovac pogađa trojku. Potom, isti igrač pravi faul. Tomislav Ivišić za sada nosi Podgoričane i ima 7 postignutih poena. Posle novog neiskorišćenog napada trener crveno-belih Janis Sferopulos traži tajm-aut.

14. minut, 17:28 - Podgoričani se i definitivno ne šale i dilaze do dvocifrene prednosti.

12. minut, 17: 26 - Tompkins je ušao u igru i krade loptu. Teodosić predvodi napad Zvezde, podiže se za tri poena, ali nije precizan. Ivišić je uočio na drugoj strani.

I Četvrtina

10. minut, 15:21 - Branko Lazić pogađa trojku iz ćoška. Sa druge strane, gosti igraju odličan meč i ubedljivo vode posle prve deonice.

8. minut, 10:17 - Ulazak Miloša teodosića je delimično pokrenuo crveno-bele. Ipak, Studenti ighraju svoju igru i imaju prednost od +7.

6. minut, 5:10 - Teodosić ne pogađa trojku, lopta se odbija do Nedovića. Konačno dobra akcija Zvezdem Teodosić pronalazi Nedovića koji smanjuje rezultat.

5. minut, 1:8 - Nova trojka za Studentski centar. Fomaći tim ide iz greške u grešku i ubedljivo gubi. U prvih pet minuta izabranici Janisa Sferopulosa pogodili su samo jedan poen.

3. minut, 1;5 - Tomislav Ivišić vezuje pet poena na početku susreta. Crveno-beli ne koriste nekoliko vezanih napada.

Posle kraja regularnog dela sezone u Evroligi, crveno-beli se okreću obavezama u ABA ligi. Zvezda je ubedljivo slavila u oba međusobna duela.

Sa druge strane, posle regularnog dela takmičenja na Jadranu, izabranici Janisa Sferopulosa su završili kao prvoplasirana ekipa na tabeli regionalnog takmičenja i imaće prednost terena sve do kraja. Sa druge strane, Studentski centar je u plej-of ušao sa osmog mesta.

Da podsetimo, drugi meč serije na programu je za sedam dana u Podgorici, od 18.30.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    15. april 2024 | 19:51

    Kakav pakleni domaci teren pa ovde ni Golden Stejt ne moze pobediti. Igla nema gde da padne, sramno suđenje protiv fmpa au sta im rade, nedovićka se oklizne i dobije faul, priznaju joj 2+1 na prvom koraku pa kako to fmp nema pomoc sudija nikada

  • taifun

    15. april 2024 | 19:26

    Sve je ovo normalno. Pa SC je stariji od fmpa. Osnovani su 97 a fmp 2011

  • sibir .45

    15. april 2024 | 19:58

    hajde sudije sad nam pomozite pa opet iduce kolo i sve do kraja..mi smo bez vas niko i nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA