≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čović otkrio šta je glavni problem sezone: "Zbog ovoga je sve počelo..."

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogo nepredviđenih okolnosti tokom sezone...

  • 11
Nebojša Čović Foto: Printscreen/TV Prva

Gost emisije "U obruču" ovog ponedeljkaje predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović koji je govori o brojnim košarkaškim temama.

Između ostalog, Čović se dotakao i same sezone. Tako, otkrio je glavne probleme sa kojima se tim suočio od starta.

-Ko je mogao da zna da Šabaz neće biti taj. Vi ste u vašim potkastima rekli da to liči na Zvezdu. To je u Zvezdi radio Duško Ivanović, nema šta da se pravdam. Da sam hteo, nisam mogao. Duško je napravio određene greške, uvideo ih je brzo kad je počela sezona, ali je neke stvari i tada pogrešno procenjivao, mislio je da smo pogrešili sa Bolombojem. Nekakva netrpeljivost sa Šabazom se stvorila kada je Šabaz opravdano kasnio zbog porodičnog problema, to se kod Duška teže prima. Sve igrače smo doveli koje je on rekao. Ali kada nemate prvog pleja, sve vam se tumba. Treći plej, Jago, jer Teo je doveden da pomogne, Jago je u 90 odsto utakmica bio prvi plej.

Potom, usledilo je pitanje koje se odnosilo na Šabaza Nejpira, koji nije mogao da pronađe pravi ritam i formu.

- Igrači su ga bodrili, svi su bili uz njega. Duško je fenomenalan trener i sjajan čovek. Janis je pokušao da napravi sa Šabazom nešto, ali nije išlo, ali smo razmišljali čisto ekonomski, da mi podelimo to, da mi nosimo pola, a pola Armani. Nisam video da je i Mesina sa njim nešto uradilo. Ja sam mislio da smo pogodili sa prvim plejom, tako je bilo i u javnosti raspoloženje.

Takođe, Čović je analizirao i učinak Miloša Teodosića.

- Tačno je da nam Teodosić jako puno nedostaje, mi nijednu utakmicu u Evroligi nismo podelili bez Tea. Ja sam očekivao da on tako igra, on je formiran u FMP-u, ja njegov karakter znam, prijatelji smo, iskreno na njemu je to, ja bih voleo da on ostane, bez obzira na to što ima godina koliko ima. Vi ne možete da očekujete da on igra 25 minuta. Vidite da u poslednje vreme ima napada na njega, u tome prednjače neki mediji. Mi nemamo šta da krijemo. Možda to nije uobičajeno za naš prostor, da ne krijemo finansije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA