≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić dobio prvi glas za MVP-ja: Bivša NBA zvezda javno otkrila da će glasati za Srbina!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako se po jutru dan poznaje...

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug/AP

Ova sezona u NBA ligi je donela nekoliko iznenađenja poput Oklahome na prvom mestu na Zapadu, zbog čega je došlo i do mnogo drugih faktora usko povezanih, poput trke za MVP-ja. Iako je Džoel Embid bio dominantan, povreda ga je omela, pa je sada trka pala na tri čoveka - Nikolu Jokića, Luku Dončića i Šaja Gildžijusa Aleksandera.

Ovaj trojac se ubedljivo istakao u odnosu na druge. Jokić je sa svojim Denverom završio na drugom mestu na Zapadu, Luka Dončić je doveo Dalas do petog mesta uz neverovatnu statistiku, dok je Šaj sa Oklahomom završio na prvom mestu na Zapadu.

Nekako, svako od njih je na svoj način bio zaslužan, ali, kako se veruje - Nikola Jokić je ubedljivo najveći favorit za osvajanje MVP nagrade, dok je za njega stigao i prvi glas.

Bivša NBA zvezda, Džej-Džej Redik, otkrio je javno da će glasati za Srbina i da će njemu dati najviše bodova, potom Luki,a onda na kraju i Šaju. Na četvrto mesto je postavio Džejsona Tejtuma, dok je na petom Džejlen Branson iz Njujork Niksa.

- MVP za mene je pao na tri osobe... Nikola Jokić, Luka Dončić i Šaj Gildžijus Aleksander. Ja svoj glas dajem Nikoli Jokiću, Luka je na drugom mestu, Šaj na trećem, dok je Tejtum na četvrtom, a Džejlen Branson je peti. Janis je bio takođe u razmatranju, ali je van TOP 5, Ali, sa Šajem, Jokićem i Dončićem, tu su tri igrača koja zaslužuju MVP nagradu.

- Jokić je najbolji igrač ove sezone, Luka je drugi najbolji, takođe morate uračunati i broj povreda koje je imao Dalas, trejd, a takođe i njihov ruki centar... Zato sam Luku stavio ispred Šaja, koji je vodio drugi najmlađi tim NBA lige do prve pozicije. Mislim da svi zaslužuju MVP nagradu - rekao je Džej-Džej Redik.

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentacija Srbije, Olimpijske igre i Nikola Jokić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA