Vreme čitanja: oko 1 min.

Kejtlin Klark je košarkaško čudo, ali, plata je mizerna: Evo koliko će zaraditi 1. pik WNBA drafta za 4 godine

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomalo se čini i kao nepravedno

  • 3
Kejtlin Klark Foto: Profimedia

Tokom martovskog ludila ove godine, ali i čitave sezone, dosta pažnje na sebe je skrenula Kejtlin Klark, plejmejker Ajove, s kojom je uspela da dođe i do finala, ali gde nije uspela bez pomoći svojih saigračica da osvoji titulu.

Ipak, Kejtlni je pokazala da je ubedljivo najveći talenat u čitavoj koledž košarci, pošto je u proseku imala 28.4 poena na 39 utakmica koliko je odigrala za Ajovu, izuzev toga, ona je u proseku imala i 8.2 skoka, kao 7.1 asistenciju u NCAA ligi.

Zbog toga, odmah je bilo jasno da će Kejtlin biti i prvi pik na WNBA draftu, što se i dogodilo prethodne večeri, pošto je izabrana od strane Indijana Fevera.

No, ipak... Iako je izabrana kao prvi pik, potpisala je četvorogodišnji ugovor, ali njena plata je izuzetno mizerna.

Naime, Kejtlin Klark će tokom četiri godine zaraditi - 338.056 dolara. Nju u prvoj godini očekuje 76.535 dolara, potom 78.066, onda 85.873, pa opciono 97.582 dolara.

Drugim rečima, Kejtlin će kao prvi pik i ubedljivo najbolja košarkašica NCAA lige zaraditi čak tri puta manje, nego li Muhamed Gaj, koji je najmanje plaćen igrač u čitavoj NBA ligi.

(Telegraf.rs)

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    16. april 2024 | 10:05

    Da li neki sportisti zarađuju sulude cifre? Da. Ali, ovo je poređenje baba i žaba. Ukupan prihod NBA lige za 2023. godinu je iznosio preko 10 milijardi dolara, dok je ukupni prihod WNBA, za istu godinu, bio oko 200 miliona dolara. Ženski foto-modeli zarađuju mnogo više od muških, ali je činjenica da ženski modeli donose više novca onome ko ih angažuje.

  • Mihajlo

    16. april 2024 | 09:24

    Kada bi zenska kosarka bila popularna i gledana kao muska onda bi i vise para dobijali. Nema tu nikakve diskriminacije.

  • H

    16. april 2024 | 09:03

    Zasto je nepravedno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA