Vreme čitanja: oko 3 min.

Student je umalo zapalio žito

Vreme čitanja: oko 3 min.

A, da jeste, šteta bi mogla da bude ogromna

  • 2
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezda su uspeli da "prežive", uspeli su da preguraju onu najnezgodniju, prvu, utakmicu plejofa ABA lige i savladaju SC Derbi sa 83:81, iako su gubili tokom 38 minuta utakmice u Beogradskoj areni. Poveli su sa 1:0, čeka ih novi zadatak, ali, na kraju je bitno da ovaj "Student nije zapalio žito".

Nezgodan je taj SC Derbi, što se videlo u nekoliko navrata kako ove, tako i prethodne sezone. Podgoričani su prethodne sezone uspeli da slave protiv Partizana takođe u prvom meču četvrtfinala, onda su bili blizu i da ih savladaju u Podgorici, no, nisu uspeli.

Tu nisu stali, Derbi je ove sezone uspeo da dobije Partizan opet, ali ovoga puta u finalu ABA Liga SuperKupa, potom su osvojili i domaći Kup protiv Budućnosti, te su tako pokazali da se radi o izuzetno nezgodnom rivalu, ali, ruku na srce, čak i takve rivale evroligaške ekipe ABA lige moraju da savladaju sa velikom razlikom.

Obećali su iz Zvezde reakciju nakon blamantnog poraza u Istanbulu, rekli su da su ljuti, da su besni i da žele da se isprave i oduže navijačima. Ipak, umesto iskupljenja, umalo je došlo do nove blamaže, koja bi mogla da ima mnogo veće razmere.

Da li se i ovoga puta sve briše, a samo pobeda piše ili..?

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda - žuti karton

Navijači nisu došli u Arenu u velikom broju, bilo je tek nekoliko hiljada, ali nezadovoljstvo je kuliminiralo i različitim povicima sa istih, pa se čak čulo i nešto što se nije dogodilo 13 godina - skandiralo se protiv uprave ovog kluba.

Ali, opet, isti ti navijači su uspeli i da poguraju klub kada je bilo potrebno, kada se lomilo i čak i ta pesma nekoliko hiljada navijača je pokrenula čitav tim kada im nije baš išlo. Međutim, šta se dogodilo sa ekipom Crvene zvezde u ovom meču?

Iako bi najlakše bilo upreti prstom u trenera i reći da je on kriv, ovoga puta nije sve bilo ni do njega, već do bezvoljnosti igrača da nešto promene. Sferopulos je pokušavao da pronađe idealnu petorku, menjao je, rotirao, ali neki igrači jednostavno nisu imali volje da zaigraju.

Da stvari budu gore po crveno-bele, čak i kada su dobili volju, tada je i sportska sreća okrenula leđa, bezbroj promašenih šuteva, onda i dobrih odbrana, ali nesrećno primljenih koševa, činilo se da sve ide u provaliju, iz koje možda i ne bi bilo izlaza, pogotovo uz meč u Podgorici.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Na kraju, svaki trud biva nagrađen, tako je i ovaj - došla je na naplatu požrtvovanost određenih igrača Zvezde u četvrtoj deonici, kada je počeo i taj šut da ulazi, kada su počele i odbrane da izgledaju čvršće, dok su Studentima "tresle ruke". Okrenulo se sve u tih 10 minuta, pa se samim tim postavlja i pitanje - zašto ovako nisu odigrali od samog početka?

Opet, ima i još jedna važna stavka u čitavoj situaciji oko Zvezde, a to je i činjenica da su oni igrali protiv ekipe koja ima dosta manji kvalitet, nego li oni timovi koji se nalaze u prve četiri ekipe poput Partizana, Budućnosti, pa čak i Mege, koja je već jednom kaznila nonšalantnost Crvene zvezde.

Zvezda je imala tu sreću ovde, imala je pravo na kiks, imala je pravo na taj žuti karton čitavih 38 minuta, jer su kvalitetom uspeli da se vrate, kvalitetom i "ludilom" pojedinih igrača, koji su uz navijače i postigli neke od šuteva.

Možda je upravo ovaj "žuti karton" i ono što je trebalo ekipi Janisa Sferopulosa, ono poslednje upozorenje, da je krenuo plejof ABA lige, te da jedan poraz na domaćem terenu, jedna slabija utakmica mogu mnogo da naškode.

A opet... Zvezda se u to najbolje uverila i kroz Evroliga, gde su mnogo puta imali slabije minute, pa ih je to koštalo i dosta boljeg plasmana.

Vremena je sve manje, a, čak bi i crno-beli mogli da pogledaju ka komšiluku i da vide "kako ne treba" da se igraju ove utakmice, pogotovo ako žele i jedni i drugi da dođu do finala i podare navijačima još malo košarkaških poslastica.

(Telegraf.rs)

Video: "Iznervirani smo zbog poraza od Efesa": Sferopulos fokusiran na ABA ligu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • soya

    16. april 2024 | 10:33

    Da nije bilo sudija studenti bi vodili realno kao delija kažem i zbog toga treba da nas je sramota. Pola tima mora da ide hitno na celu sa misterom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA