Vreme čitanja: oko 1 min.

Derbi u Grčkoj pun skandala: Navijači pljuvali sudije, psovali ih i vređali, oni sve prijavili u zapisniku

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije bilo nimalo prijatno arbitrima na ovom duelu

  • 1
KK Panatinaikos - KK Olimpijakos, Matijas Lesor, Nikola Milutinov Foto: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Košarkaški derbi u Grčkoj između Panatinaikosa i Olimpijakosa teško da može da prođe bez skandala u režiji navijača, a tako je bilo i ovog ponedeljka u meču koji je na kraju pripao Zelenima rezultatom 77:71.

Oni su ovom pobedom gotovo osigurali prvo mesto pred početak četvrtfinalnih razigravanja, što znači da će imati prednost domaćeg parketa u eventualnom finalu gde se očekuje da budu oni i Pirejci.

Ipak, jučerašnji meč ostaće u senci ponašanja navijača, koji su tokom duela vređali i psovali sudije, a na kraju i pri izlasku sa terena, neki od njih su dobili i malo pljuvačke po svojim licima.

Ne može se reći da je bilo imalo prijatno arbitrima Vasilisu Picilkasu, Janisu Cimpurisu i Maglojanisu, koji su odmah posle duela u zvaničan zapis sa utakmice taksativno naveli šta su im navijači "radili".

Tako stoji da su im tokom druge i četvrte deonice oni uzvikivali psovke koje nećemo prenositi, a koje možete pogledati na grčkoj Gazeti. Oba puta su dobijali opomenu od strane zvaničnih spikera.

Nakon kraja utakmice, pre nego što su ulazili u tunel, Picilkas je popljuvan po glavi sa platforme koja se nalazila iznad.

Uz to, meč je na kraju treće četvrtine morao da bude prekinut na osam minuta, jer se pokvario sat za merenje vremena, što je dodatno otežalo posao sudijama.

(Telegraf.rs)

Video: Anđušić pred prvu plej-of utakmicu protiv Igokee: "Znamo da su nas pobedili, bićemo spremni!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    16. april 2024 | 16:35

    Hi, hii, hiiiihiiihi! Srbi i Grci braća po maćehi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA