≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nada za šest srpskih timova u ABA ligi traje: Subotičani srušili Helios za polufinale ABA 2, Zlatibor poražen

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polovičan učinak srpskih klubova

  • 0
KK Helios Domžale - KK Spartak Subotica, ABA 2 liga, četvrtfinale Foto: ABA 2 liga / KK Kansai Helios

Mečevima Zlatibora i Podgorice, kao i Subotice i Heliosa nastavljen je plej-of ABA dva lige, a posle odigranih revanš duea, u polufinale su se plasirali Podgoričani, kao i tim iz Domžala. 

U meču odigranom u Čajetini, Zlatibor je poražen 100:93, pa je uz poraz u prvom meču 89:113, srnogorski tim prošao dalje ukupnim rezultatom 213:182. Posle egala tokom prvog poluvremena, presudna je bila treća deonica koju su gosti dobili 33:18, pa bolja igra domaćih na kraju nije bila dovoljna da se bilo šta promeni. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kountc sa 15 poena, Filp Anđušić je ubacio 14, a Slaj 13.

Kada je reč o drugom duelu, Subotičani su slavili 79:68. Tako, posle 84:71, upisali su plasman u polufinale koji znači i nastavak sna o titlu i plasmanu u ABA ligu koji bi značio da će Srbija sledeće sezone imati šest klubova.

Čajetinci su dobro počeli i dobili prvu deonicu 21:17, da bi gisti uzvratili i do poluvremena uvei meč u egal, 44:44. Presudna je bila poslednja četvrtina u kojoj su Subotičani "dodali gas" i došli do konačnih 79:68.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA