≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I Grci dolaze na Fajnal for u Beograd! Bivši igrač Zvezde i Dangubić će igrati za evropski pehar!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čeka se još jedan putnik

  • 0
Nemanja Dangubić i Glin Votson Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Derix / imago sportfotodienst / Profimedia

Treći učesnik Fajnal fora u Beogradu FIBA Lige šampiona je grčki Peristeri nakon velike pobede i brejka u četvrtfinalu protiv aktuelnog branioca pehara Telekom Bona 89:77 za konačan rezultat 2-1 u seriji.

Neizvesnost je praktično postojala samo u pojedinim momentima utakmica, na samom početku, odnosno prvoj polovini prve deonice i krajem trećeg kvartala. Grci su uglavnom kontrolisali rezultat i od momenta kada su prvi put stekli prednost nisu je ispuštali.

Nalet Bona sa isteka 30. minuta nije materijalizovan u završnom kvartalu, pa su domaći navijači razočarani napustili halu, a Vasilis Spanulis svoje izabranike poveo put glavnog grada Srbije.

Junak Peristerija bio je bivši igrač Crvene zvezde Džo Regland sa 21 poenom, 8 asistencija i 5 skokova, a pomogli su mu Džermejn Lav sa 16, Elajdža Mitru-Long sa 15 i Trevoir Tompson sa 14 poena i 11 skokova.

Nemanja Dangubić je u pobedničkom timu dodao 2 poena i 6 skokova, dok su na drugoj strani Norvežanin Harald Frej sa 21 i Amerikanac Brajan Forbs sa 17 poena bili nedovoljni.

Peristeri je u prvom meču u seriji poražen 89:78, dok je u drugom slavio 90:62, pa je nakon preokreta zakazao duel za finale sa Tenerifeom ili Tofašom. U drugom polufinalu sastaće se Mursija i Unikaha.

(Telegraf.rs)

Video: Regland dodao, a Simanić brutalno zakucao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA