≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vasilije Micić želi da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu!

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odlične vesti za Svetislava Pešića, može da računa na najboljeg srpskog plejmejkera

  • 4
Vasilije Micić Foto: Marko Jovanović

Košarkaš Šarlota Vasilije Micić najavio je da planira da igra za Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Micić (30) je prošle godine stigao u ekipu Oklahome. On je početkom februara ove godine trejdovan u Šarlot. Ekipa Šarlota nije uspela da izbori plasman u plej-of, pošto je sezonu završila na 13. mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige.

- Trajanje sezone je drugačije. Prošle godine se završilo u junu i uglavnom se kreće sa nacionalnim timom, što mi ne donosi priliku da radim na individualnim korekcijama. To je glavna razlika između Evropljana i NBA igrača, to dodatno vreme tokom leta. Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu - rekao je Micić na konferenciji za medije, objavljeno je na zvaničnom Jutjub kanalu Šarlota.

Olimpijske igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

- Sada ću da se posvetim svom napretku i Olimpijskim igrama krajem jula i početkom avgusta. Koristiće mi da kroz takmičenje ne izađem iz forme. Pre i posle toga ću raditi na svojoj igri - dodao je košarkaš Šarlota.

Micić je analizirao svoju prvu sezonu u NBA ligi.

- Kao dve različite sezone u jednoj. Kratko je trajalo, ali dinamično. Potpuno novo iskustvo za mene su osamdesetdve utakmice u šest meseci. Oba tima su se trudila da mi pruže pomoć kao starijem rukiju, kakav je NBA i na čemu bi trebalo da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da uvidim kako stvari funkcionišu na terenu. To mi je ono najvažnije, da shvatim na kom sam nivou kao igrač - naveo je srpski košarkaš.

On je objasnio na čemu će raditi tokom leta.

- Imam 30 godina i već sam oblikovan. Vreme koje imam ispred sebe je nešto što će mi pružiti šansu da radim na trojkama iz driblinga, šutu sa poludistance... Moram da radim na telu, da ojačam, pre svega zbog odbrane jedan na jedan. Ne mislim da bi trebalo da budem bolji, nego da održim nivo. Mali detalji na kojima moram da radim tokom leta i da se nadam da će mi pomoći da budem bolji - istakao je Micić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Micić: Ne znam šta se desilo, kao da je energija pala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kung Fu Panda

    17. april 2024 | 13:21

    Pa sad kad se ide na olimpijske igre, sad bi svi da igraju, a kad su nam trebali da uzmemo evropsko zlato, tad su se spremali za obaveze prema klubovima.. Zvati isti tim kao na evropskom, a ovi koji su odbili neka se i dalje spremaju, i sledeće godine se igra NBA..

  • Mitar

    17. april 2024 | 12:51

    Ne treba nam

  • konjak

    17. april 2024 | 13:23

    Pa nije Paris isto sto i Manila….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA