≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je brutalna kolekcija automobila Luke Dončića: Ferari, Lamborgini, oldtajmeri, terenac za apokalipsu...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Razmišlja o tome da proširi kolekciju automobilom vrednim čak tri miliona dolara

  • 2
Luka Dončić automobili Foto-kolaž: Justin Casterline / Getty images / Fluger René / ČTK /Profimedia, Shutterstock

Sportisti i generalno bogati ljudi imaju neretko veliku pasiju oko pojedinih stvari, a Luka Dončić je svoju pasiju našao u automobilima. U svojoj kolekciji za sada ima nekoliko vozila, neka su jeftinija, neka skuplja, ali bez ikakve sumnje svako je pažljivo birano i ima neko značenje za slovenačkog košarkaša.

- Volim da vozim. To je lično vreme, svuda vozim. Ponekad kasno u noć, samo okolo. Leti volim da se vozim pored vode - izjavio je Luka Dončić u intervjuu za "Esquire", gde je otkrio koja sva vozila ima u posedu i kako je do njih dolazio.

Nema sumnje da svako vozilo za njega ima poseban značaj i povezanost, a koji su to automobili, koje su njihove cene i ostalo videćemo sada.

"Porsche Panamera"

Prvi automobil koji je Luka Dončić kupio bio je verovatno jedan od omiljenih pre nekoliko godina, poznati Porše Panamera.

Cifra ukoliko želite da kupite Panameru varira od 90.000 do 200.000 evra, zavisno od opreme i verzije auta, ali svakako uspeva da izmami poglede ulicama svetskih gradova.

"Porsche 911"

Legendarni Porše 911 bio je nova "skupa igračka" slovenačkog reprezentativca, a njegova verzija je nešto modernija od one prepoznatljive stare nekoliko decenija.

Vrednost ovog automobila zavisno od opreme, generacije i detalja varira od 100.000 do 200.000 evra i predstavlja automobil koji svaki kolekcionar mora da ima u svojoj garaži.

"Lamborghini Urus"

Ako ste ljubitelj oštrih ivica i velikih sportskih automobila, onda je Urus verovatno odlično rešenje, a za takav se odlučio i Luka Dončić, koji nije mogao da izbegne poznatu marku Lamborgini.

Cena ovog luksuznog automobila varira dosta zavisno od mnogo faktora, međutim cena često ume da premaši i 250.000 evra, a sigurni smo da Luka nije štedeo na opremi.

"Ferrari 812 Superfast"

Ovaj automobil nije za svakoga, to nema sumnje, verovatno prvi koji je nešto specifičniji izbor, a svakako daje stila Lukinoj bogatoj kolekciji.

Cena 812-ice je uglavnom iznad 300.000 evra, a neretko se kreće u rasponu od 320.000 do 400.000 evra.

"1968 Chevrolet Camaro"

Kao neko ko voli kola da vozi sa stilom, Luka se ovom automobilu verovatno najviše obradovao. Čevrolet ima jedne od najlepših oldtajmera, a generacija 1968 je svakako veoma prepoznatljiva.

Iako ovaj automobil nije preterano skup, ima daleko veću stilsku i sentimentalnu vrednost, a cifra za koju možete kupiti ovaj automobil iznosi između 50.000 i 100.000 evra.

"Apocalypse Hellfire" 

U pitanju je posebna serija kompanije Jeep, ima motor koji ima 850 konjskih snaga, do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi. Ovakav auto se ne uzima samo da bi se svakodnevno vozio, razlozi moraju biti druge prirode.

Cena ovakvog automobila, kreće se između 150.000 i 250.000 dolara, u u zavisnosti od nadogradnje i specifikacija, a s obzirom na Dončićeva primanja, teško je očekivati da nije za sebe izabrao najbolju moguću verziju.

"Koenigsegg Regera"

Nedavno je bacio oko na jedan super-automobil, jedan od najskupljih na svetu, ali još uvek se nije odvažio da ga kupi. Deluje da je pitanje samo vremena kada će se to desiti.

Cena ovog automobila kreće od 1.500.000 evra, pa dostiže i do 3.000.000 evra, što bi predstavljalo daleko najskuplje vozilo u njegovoj kolekciji.

(Telegraf.rs)

Video: Saša Dončić ispričao priču o odrastanju sina i otkrio ko je zapravo Luka Dončić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA