≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Partizan u efikasnom meču savladao Igokeu i odbranio domaći teren

L. I.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Dobar meč pružio Džejlin Smit

  • 25
KK Partizan - KK Igokea Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana savladali su u "Beogradskoj Areni" ekipu Igokee rezultatom 94:85 , u okviru prvog četvrtfinalnog meča plej-ofa ABA lige. Izabranici Željka Obradovića su susretu pristupili maksimalno posvećeno, te su na kraju upisali važan trijumf.

Crno-beli su u uvodna dva napada poenima Avramovića na obruču i Kaminskog van linije 6,75 stekli prednost, te su u nastavku bez mnogo poteškoća kontrolisali rezultat. Ipak, i gosti su bili napadački raspoloženi, pa je rezultat posle prvih 10 minuta glasio 27:23 u korist Partizana.

Tim Vlade Jovanovića je u prvom poluvremenu predvodio Mario Nakić koji je postigao 15 poena.

U drugom kvartalu Igokea je pretila, čak je posle ubačene trojke Nakića i povela sa 29:27, što je nateralo Željka Obradovića da zatraži prvi tajm-aut. Crno-beli su odmah preko Smita ubacili trojku, da bi isti igrač ponovo poentirao van linijie 6,75.

Do kraja poluvremena njemu su se priključili i ostali igrači, pre svih Naneli i Kaboklo, pa je Partizan imao +9 (54:45).

Na startu treće četvrtine Igokea je trojkom Jeremića te poenima Nakića i Jošila prišla na samo dva poena zaostatka (54:52), pa je Obradović ponovo bio prinuđen na rani tajm-aut. I opet se dogodila ista situacija kao i u drugoj četvrtini. Ponovo je odigrana akcija za Smita, a ovaj ubacio svoju četvrtu trojku.

Nakon toga crno-beli postižu poene preko Nanelija i Pantera i ponovo stiču dvocifrenu prednost (62:52).

Do kraja susreta Partizan je rutinski održavao prednost i nije dozvolio protivniku da se približi, te je poveo sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Što se košgeterskog učinka tiče, najbolji u pobedničkom timu bio je Kevin Panter sa 17 poena, dok se u poraženom sastavu istakao Mario Nakić sa 21 poenom.

Drugi meč ova dva rivala na programu je u nedelju u Laktašima, sa početkom od 18 časova.

TOK MEČA

PARTIZAN - IGOKEA 94:85 (27:23, 27:22, 17:13, 23:24)

IV ČETVRTINA

Kraj meča.

10. minut - 94:85 - Trojka Zeka Ledeja.

8. minut - 91:81 - Posle ofanzivnog skoka Smailagić beleži nove poene. Isti igrač na drugoj strani pravi faul, a Karmajkl će na liniju penala.

7. minut - 89:78 - Posle trojke Filipovića Igokea pravi seriju od 7:0. Željko Obradović traži tajm-aut. Faulira Karmajkl Kevina Pantera, a kapiten Partizana dolazi do svog 18 poena.

6. minut - 88:71 - Fauliran je Avramović pri šutu za tri poena. Pogađa dva od tri penala.

5. minut - 86:71 - Posle četiri vezana poena Karlmajkla, Ledej pogađa oba penala.

3. minut - 84:65 - Panter siguran sa linije za slobodna bacanja posle faula Filipovića. Lob pas Ponitke za Smailagića koji lako rešava situaciju. Siguran je Panter van linije 6,75, atomska košarka Partizana.

2. minut - 77:65 - Poentira Nakić posle ofanzivnog skoka. Na drugoj strani trojku postiže Zek Ledej,

1. minut - 74:63 - Četvrtinu poenima otvara Mario Nakić, a na drugoj strani Ponitka zakucava uz faul.

III ČETVRTINA

10. minut - 71:61 - Poeni Kondića uz zvuk sirene.

9. minut - 71:59 - Poentira i Bošković uz zvuk sirene. Poeni i Kondića za tri poena.

7. minut - 67:54 - Poentira Jošilo uz faul.

6. minut - 67:52 - Snalazi se i Smailagić u kontri. Raste prednost Partizana. Kakva trojka Kevina Pantera, novo najveće vođstvo crno-belih

5. minut - 62:52 - Kanonada Partizana, ponovo dvocifrena razlika. Šut za tri poena pogađa Panter.

3. minut - 59:52 - Atraktivno zakucavanje Nanelija na dodavanje Smita. Još jedan dvocifreni u Partizanu.

2. minut - 57:52 - Dugu dvojku pogađa i Marko Jošilo. Ne koriste crno-beli još jedan napad, a nakić novim poenima tera Obradovića na tajm-aut. Trojka Džejlina Smita. Plejmejker crno-belih igra sve bolje.

1. minut - 54:46 - Dug napad Igokee koji pogotkom za tri poena kruniše Jeremić.

II ČETVRTINA

10. minut - 52:43 - Dobra asistencija Jošila za Karlmajkla. Laki poeni za tim iz Laktaša. Lep zakorak i poeni Bruna Kabokla.

9. minut - 52:41 - Svoj sedmi poen beleži Bruno Kaboklo.

8. minut - 50:41 - Na trojku Jeremića Partizan uzvraća preko Nanelija.

7. minut - 45:36 - Nova trojka Džejlina Smita.

6. minut - 42:36 - Milovanović ubacuje trojku za goste iz Laktaša. Na drugoj strani lako zakucavanje Kabokla.

5. minut - 40:33 - Filipović pogađa za Igokeu, ali Panter odgovara na isti način. Nova trojka za crno-bele, postiže je Bruno Kaboklo. Kakva sekvenca Kabokla. Prvo je zaustavio blokadom Jeremića, da bi nakon toga asistirao Panteru za lake poene.

4. minut - 33:31 - Ponovo Džejlin Smit pogađa van linije 6,75.

3. minut - 30:29 - Dobar napad Partizana iz tajm-auta. Džejlin Smit ubacuje trojku

2. minut - 27:29 - Mario Nakić pogotkom van linije 6,75 dolazi do svog 11 poena i prvi je dvocifreni igrač na meču. Naterao je Obradovića da zatraži prvi tajm-aut na meču.

1. minut - 27:26 - Trojku za Igokeu postiže Bošković.

I ČETVRTINA

10. minut - 27:23 - Siguran je sa linije za slobodna bacanja Balša Koprivica. "Cepa mrežicu" Džejms Naneli i trojkom donosi Partizanu +6. Jošilo uz zvuk sirene smanjuje prednost crno-belih

Partizan - Igokea Foto: MN Press/Marko Metlas

9. minut - 22:21 - U strelce se za Igokeu upisuje i Bošković. Fauliran je kapiten Partizana Panter koji pogađa oba penala. Dobra odbrana crno-belih, Smit je presekao loptu, a Balša Koprivica pogodio na obruču.

8. minut - 18:17 - Nakić je novim poenima doneo Igokei prvo vođstvo, ali je Ledej ekspresno odgovorio.

7. minut - 16:15 - Odlično igra Nakić u ovim trenucima. Protrčao je po čeonoj liniji i iskoristio asistenciju Karlmajkla

6. minut - 16:13 - Brzo se igra na obe strane. Ledej postiže nove poene, Nakić smanjuje vođstvo Partizana posle ofanzivnog skoka, da bi Kaminski košem uz faul povećao prednost svog tima. Očekuje nas prvi TV tajm-aut. Promašuje Kaminski dodatno slobodno bacanje.

5. minut - 12:11 - Naneli pogađa u tranziciji uz faul. Prva lična greška za Marka Jeremića. Siguran je bek Partizana i sa linije penala. Karlmajkl je fauliran i sa linije za slobodna bacanja smanjuje prednost crno-belih

Partizan - Igokea Foto: MN Press/Marko Metlas

4. minut - 9:9 - Odličan je Ledej posle promašaja Alekse Avramovića i postiže nove poene za svoj klub. Prvu trojku za Igokeu postigao je Marko Jeremić.

3. minut - 7:6 - Zakucava u kontri Karlmajkl. Postiže Ponitka prve poene na meču, a posle ofanzivnog skoka nove poene za igokeu postiže Karlmajkl

2. minut - 5:2 - Promašuju zicere Jeremić i Kaminski. Prve poene za Igokeu postiže Nakić u tranziciji.

1. minut - 5:0 - Aleksa Avramović poentira i donosi vođsvo Partizanu. na drugoj strani Ponitka pravi faul. Kaminski krade loptu Nakiću, a onda pogađa trojku.

PRE MEČA

Nakon eliminacije u ligaškom delu Evrolige crno-beli pred sobom imaju samo jedan cilj, a to je odbrana regionalnog pehara, koji je prošle godine osvojen posle toliko godina čekanja.

Za rivala će imati sastav koji je tokom sezone prodao najbitnije igrače svog tima, pa su zbog toga na sredini kampanje ispali iz borbe za prvim mestom.

Treba dodati da domaćin mora biti oprezan jer je tim iz Republike Srpske upravo slavio u Beogradu pre nekoliko meseci.

Pred ovaj susret svoja očekivanja izneo je i strateg crno-belih Željko Obradović,

- Imali smo par dana da pripremimo tu seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije, da razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plejof, da motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio, pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno - rekao je Obradović.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović: Voleo bih da se neke nove generacije obraduju Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA