≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vojvodina je u polufinalu ABA 2! Novosađani srušili Sutjesku u revanšu u Spensu i zakazali duel sa Podgoricom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Odlična utakmica izabranika Miloša Isakov-Kovačevića

  • 0
Vojvodina, Sutjeska Foto: ABA 2 League / Vojvodina / Filip Bakic

Vojvodina je treći polufinalista ABA 2 lige, pošto je i u revanš meču protiv Sutjeske iz Nikšića opravdala ulogu favorita i uz pobedu pred svojim navijačima u "Spensu" zakazala okršaj sa Podgoricom za veliko finale, trofej i plasman u elitu - 81:70 (ukupno 170:154).

Skoro da se nije dovodilo u pitanje ko će večeras slaviti u "Spensu". Vojvodina je vodila gotovo od samog početka i već nakon 20 minuta igre je bilo i više nego jasno da je čudo Nikšićana u Srpskoj Atini ravno nemogućem, mada su se oni zaista borili do kraja.

Ono što je napravilo razliku na ovom meču jeste daleko bolja odbrana Vojvodine. U potpunosti su Novosađani zatvorili reket, iskontrolisali skok i to ih je i odvelo do ubedljive pobede, a posebno tokom prve polovine meča.

Najefikasniji u pobedi Vojvodine ove srede bio je Džared Kaningem koji je ubacio 20 poena uz pet skokova i dve asistencije.

Ono što dodatno može da raduje navijače novosadskog kluba je i povratak Luke Ašćerića na parket, prvi put nakon povrede grudnog koša na poslednjem balonu ABA 2 lige.

Vojvodina, Sutjeska Foto: ABA 2 League / Vojvodina / Filip Bakic

Nakon nešto sporijeg starta i par promašenih zicera, Vojvodina je već sredinom prve četvrtine uspela da uhvati ritam i da trojkom Banjca i pogocima Rakićevića i Bumbića ode na +7 (14:7).

Iako Vojvodina nakon toga nešto više od dva minuta nije mogla da dođe do koša, i pored toga je uvećala svoju prednost do kraja prve četvrtine, koja je nakon uvodnih deset minuta glasila na devet poena (20:11).

Sutjeska ni u prva tri minuta druge četvrtine nije uspela da postigne poene, pa je prednost Vojvodine nastavila da raste. Pokušavao je trener gostujuće ekipe da trgne svoju ekipu, ali je ona već posle 13 minuta košarke imala ukupan minus od 20 poena uključujući i prvi meč.

Nemoć Nikšićana ili bolje reći snaga Vojvodine oslikavala se i u tome što gosti punih osam minuta nisu mogli da pronađu koš iz reketa. Samo dve trojke je u tom periodu postigla Sutjeska, a Vojvodina je nastavila da “melje”.

Već posle prvog poluvremena je bilo jasno koja ekipa će u polufinale, jer je Vojvodina imala prednost od čak 25 poena (48:23)!

Vojvodina, Sutjeska Foto: ABA 2 League / Vojvodina / Filip Bakic

Može se reći da su se Novosađani malo "uljuljkali" posle dobrog prvog poluvremena, jer je Sutjeska drugo otvorila serijom 15:2 i tako se skoro u potpunosti približila jednocifrenom zaostatku.

Voša je seriju rivala uspela da prekine tek pogotkom Savića na oko tri i po minuta do kraja treće deonice.

Stvar se normalizovala ulaskom Kaningema, pa je Vojvodina vrlo brzo ponovo otišla na +16 (60:44), koliko je iznosila prednost pred završnih 10 minuta igre.

Mada se Sutjeska nije predavala, činilo se da je njenu poslednju nadu za povratak ugasio Uroš Banjac vezanim trojkama, ali Nikšićani su na dva minuta do kraj uspeli da se spuste na jednocifreni minus.

Na kraju ih je dotukla Ašćerićeva trojka, posle koje je bilo jasno da pobeda i plasman u polufinale ABA 2 lige i sigurno ostaju u Novom Sadu.

Tamo Novosađane čeka Podgorica koja je u dvomeču iznenadila Zlatibor. Prvi meč je na programu naredne sedmice u Crnoj Gori, a revanš se igra za dve nedelje u Novom Sadu.

(Telegraf.rs iz Novog Sada / Srđan Todorović)

Video: Željko Obradović: Voleo bih da se neke nove generacije obraduju Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA