≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokić o Lebronu Džejmsu i Lejkersima: "On je čudovište, ušao je u istoriju..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko poštovanje ima srpski centar za Lejkerse...

  • 0
Nikola Jokić, Denver Nagets, Juta Džez Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u plej-of NBA lige, a na samom početku serije igraće protiv Los Anđeles Lejkersa.

Pred meč sa popularnim Jezerašima, novinari su imali priliku da razgovaraju sa Nikolom Jokićem, koji je istakao da tim iz Kolorada očekuje teška serija.

- Igrali smo sa njima mnogo puta. Okupili smo se da vidimo tendencije, da pogledamo sve bazično - istakao je Jokić i dodao:

- Da budem iskren, svaki meč u plej-ofu prošle sezone je bio težak. To je verovatno bila najteža serija koju smo imali otkako sam ja ovde. Da, pobedili smo ih 4-0, ali imaju stvarno talentovan tim, odlično sklopljen, čak iako im se nekoliko momaka vratilo. Imam veliko poštovanje prema njima, mislim da će svakako biti interesantna serija.

- Mislim da umemo dobro da se nosimo sa njima. Nijedan put nije lako, oni bi mogli nekoliko stvari da urade drugačije u ofanzivi, mi bismo mogli da ubacimo neke druge momke na njihove glavne igrače, tako da će košarkaški gledano to biti vrlo interesantno, taktički, sa pozicije strategije - kažecentar Nagetsa.

Dvostruki MVP je govorio i o prošlogodišnjoj seriji.

- Da pobedili smo ih osam puta zaredom... Kao što rekoh, svaki meč je drugačiji, možda znamo šta treba jer smo igrali mnogo puta sa njima, ali oni imaju mnogo oružja, nadam se da ćemo imati odgovor na svako od njih.

Jokić je istakao i šta će biti najvažnijeu duelima sa Lejkersima.

- Treba ih zaustaviti u tranziciji, posebno Lebrona, ako je moguće dobiti ih pod košem, Dejvis je tu pravo čudovište, potom sprečiti poene iz odbitaka, neutralisati šutere za tri poena, jer su do sada bili veoma dobri u tome. Detalji će napraviti veliku razliku.

Potom, Jokić je prokomentarisao i Lebrona Džejmsa.

- Sjajan je, on je ušao u istoriju. Stvari koje radi na terenu... To je nešto posebno. Pobeđivao je na mnoge načine, može da postigne poene iz bilo koje pozicije. On je čudovište. Poštujem ga, on je veoma dobar košarkaš, jedan od najboljih, i uživam da igram protiv.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se iznervirao zbog jedne odluke sudija: Ovakvog ga odavno nismo videli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA