≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Štark Arena" će zasijati u novom sjaju: Evo koja novina očekuje košarkaše na Fajnal foru!

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dom košarke u novom ruhu

  • 0
KK partizan Foto: MN Press

Finalni turnir FIBA Lige šampiona koji se održava od 26. do 28. aprila u "Štark Areni" u Beogradu upriličiće nam nešto poprilično novo i jedinstveno. Naime, umesto klasičnog parketa, košarkaši će igrati na LED terenu.

Nešto što do sada nije viđeno na ovim prostoriam daće gledaocima potpuno novi doživljaj i pravi ugođaj u čarima igre.

Tim povodom održana je i konferencija za medije na kojoj su govorili izvršni direktor FIBA LŠ Patrik Komninos i genralni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić, ali i ambasador F4 Željko Rebrača.

– Želim da se zahvalim svima u košarkaškoj familiji u Srbiji koji su nam pružili dobrodošlicu. Bolić predstavlja Savez koji nam je bio podrška od starta. Goran Grbović zbog medicinskih razloga nije ovde sa nama, tu je i naš ambasador gospodin Rebrača. Četiri sjajna tima doći će ovde. Mi se uvek trudimo da budemo inovativni i da gledamo u budućnost. Zato smo doneli odluku da se ovaj turnir igra u Beogradu i igraće se na novom LED staklenom terenu. Za nas je to važan događaj. LED teren korišćen je do sada u NBA ligi na ovogodišnjem Ol staru i donosimo to u Beograd. Tako će takmičenje da se igra na modernoj i tehnološki inovativnoj podlozi. - rekao je Komninos i dodao:

- Liga šampiona uvek je gledala ka budućnosti. Za nekoliko godina sva veća košarkaška takmičenja igraće se baš na ovakvom terenu. Mnogo nam je drago što će takmičenje biti na ovakvom parketu. Uzbuđeni smo zbog toga, klubovi su uzbuđeni zbog toga. Jedva čekamo da košarkaška zajednica dođe, da vidi ovaj događaj i da bude deo istorije. Ovo je samo jedan deo onoga što nas čeka u budućnosti – kazao je Komninos.

Dodao je i da je teren testiran i da je položio nakon upotrebe tokom prošle godine.

– Ovaj LED teren je testiran u prethodnih pet godina i prvi put je upotrebljen prošlog juna u Madridu na Svetskom prvenstvu za žene do 19 godina i iskustvo je bilo pozitivno. Da ne ulazim u tehničke detalje, ali sve mere koje su urađene, sve je dokazalo da je ovo bolje. Balans je savršen na svim delovima terena, elastičnost postoji. Za nas je najbitnije da je bezbedno za igrače. Svi testovi su to pokazali. Na tom terenu igrao je i Bajern u Bundesligi i to je odlično prošlo, zato je korišćen i na NBA Ol staru u Indijanapolisu i oni su pozitivno reagovali. Taj isti teren je ovde u Beogradu i biće korišćen za Fajnal-for Evrolige.

Zlatko Bolić se nada uspešnom takmičenju.

– Želim sve da pozdravim i da poželim svima dobrodošlicu u Beograd. Hvala i državi koja je prepoznala da ovaj događaj bude u Beogradu i da gledamo jedno ovakvo takmičenje. Što se same organizacije tiče, zahvalio bih se Komninosu, Lekiću i Rebrači. Imaćemo privilegiju da će se mečevi igrati na LED ekranu, da se tako izrazim. Pozvao bih sve ljude iz Srbije da dođu, da vide kako izgleda budućnost igranja na takvom terenu. Drago mi je i ponosan sam što sam deo KSS i što imamo visoke ocene za organizaciju međunarodnih takmičenja. KSS prvi put organizuje klupsko evropsko takmičenje i poznavajući kapacitete Saveza, nemam sumnju u dobru organizaciju.

Na kraju je i Željko Rebrača istakao da je ponosan što se ovakav događaj odigrava u Beogradu.

– Ponosan sam što mogu da budem ambasador ovog takmičenja i što će se igrati u Beogradu, gradu košarke, u prelepoj Areni koja je poznata u svetu. Ovo je poseban momenat za svakog igrača, sigurno će uživati u tome. Svako od njih ima mogućnost da ispiše istoriju, da promeni neki tok svoje karijere. Inovacije su poznate u svetu, mi smo igrali na nekim drugim terenima, normalno je da postoje noviteti u košarci. Mene baš zanima kako će sve to da izgleda i želim da pozovem sve da dođu i da uživaju. Smatram da će svi da uživaju, ovo su neka nova vremena, puna inovacija, voleo bih da vidim kako će to košarka da iznese i donese.

(Telegraf.rs)

Video: Simon posle Partizana, došao i na Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA