Vreme čitanja: oko 1 min.

Klinci Mege osvojili ABA ligu protiv Studenata: MVP finala Bogoljub Marković

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh srpskog predstavnika u juniorskoj ABA ligi

  • 0
Bogoljub Marković Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mege uspeli su da ostvare pobedu u finalu juniorske ABA lige i tako došli do titule šampiona protiv Studentskog centra rezultatom 79:60.

Ekipa "Ružičastih" dokazala je još jednom a je Mega rasadnik talenata, a da Srbija ima još jednog perspektivnog klinca pokazalo se u MVP partiji Bogoljuba Markovića.

On je za skoro 24 minuta na parketu ubacio 25 poena uz šut iz igre 11 od 16, uhvatio sedam skokova i podelio ve asistencije za ukupni indeks korisnosti 28.

Nije momak iz Užica bio jedini vredan pohvale, odlično je odigrao i Slovenac Kroflič, koji je ubacio 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Filip Jović je ubacio 15 poena i devet skokova, dok je Gačić imao 12 poena.

U redovima Studenata najbolji je bio igrač prvog tima, koji je pre neki dan igrao protiv Crvene zvezde prvi meč četvrtfinala seniorske ABA lige, a sada je ubacio 19 poena i imao 15 skokova, ali je jako loše šutirao iz igre, pa je imao te 22 indeksna poena.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović: Voleo bih da se neke nove generacije obraduju Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA