≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budućnost slomila Zadar za polufinale ABA lige, Partizanu otežan put do finala

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podgoričani su bili sugurni na gostovanju

  • 0
KK Budućnost - KK Zadar Foto: ABA liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige pošto su u četvrtfinalnom duelu u gostima savladali Zadar 80:73.

Podgorički tim je prvi polufinalista ABA lige i igraće sa boljim iz duela Partizan - Igokea.

Domaći tim je na startu susreta bio bolji i imao vođstvo. Ipak, Podgoričani su u stopu pratili njihov ritam i do kraja prve deonice došli do minimalne prednosti 16:15. Do kraja poluvremena gosti su imali prednost, ali je ovoga puta Zadar bio taj koji nije dozvoljavao rivalu da se "odlepi" i dođe do osetnije prednosti.

I u nastavku, viđena je slična slika. Podgoričani su igrali svoju igru, luvali prednost, koja je konstantno bila jednoscifrena.

Pred poslednjih 10 minuta bilo je 52:47, a onda su izabranici Andreja Žakelja dodatno pojačali ritam i došli do najveće prednosti na meču 66:51. Od tog momenta bilo je jasno da zadrani neće moći da se vrate i dođu do preokreta.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Francuz Joan Makundu sa 19 poena, Jogi Ferel je dodao 13, a Kenan Kamenjaš poen manje, uz 10 skokova. sa druge strane, Arijan Lakić je ubacio 17, a Luka Božić 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA