≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš je Nikola jači od Lebrona! Jokić uz partiju "svemirskog basketa" pokazao Džejmsu i Lejkersima ko je MVP

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Denver vodi sa 1:0 u seriji...

  • 15

Košarkaši Denver Nagetsa na najbolji mogući način počeli su odbranu titule šampiona NBA lige pošto su u prvom meču plej-ofa, nošeni partijom Nikole Jokića, savladali Lebrona Džejmsa i Los Anđeles Lejkerse! Tim iz Kolorada je zahvaljujući odličnoj igri u trećoj deonici i igri srpskog centra, došli do vrednog trijumfa od  114:103 na početku serije.

Na jednoj strani Nikola Jokić, na drugoj Lebron Džejms, sudar legendi i najboljih košarkaša današnjice. A, aktuelni MVP NBA finala, i verovatno ovogodišnji MVP regularnog dela, Nikola Jokić pokazao je ko je glavni i meč završio sa 32 poena, 12 skokova i 7 asistencija.

U pobedničkom timu, pored Jokića, istakao se Džamal Marej sa 22 poena i 10 asistencija, Majkl POrter Džunior je upisao 19,a Koldvel Poup i Eron Gordon dodali su po 12 poena. Sa druge strane, Entoni Dejvis je ubacio 32 poena i 14 asistencija, a Lebron Džejms je upisao 27 poena.

Video: Još jedno zakucavanje Jokića protiv Lejkersa

Nagetsi su poveli sa 4:0 na startu meča, ali su Lejkersi omdah "dodali gas" i pokazali izabrnicima Majka Melouna da nisu zaboravili prošlogodišnje "čišćenje". Lebron Džejms i drugovi su brzo pronašli pravi ritam i serijom poena iznenadili su rivala vođstvom od 20:13. Nagetsi su nekako uspeli da zaustave njihov nalet, i to, samo na 33:25 posle prve četvrtine.

Do poluvremena, vđena je slična slika, kao i prvo dvocifreno vođstvo popularnih Jezeraša, koji su sredinom druge četvrtine imali 45:35. Bio je to znak za alarm za domaći tim. Tako, malo po malo Nagetsi uspevaju da poboljšaju igru i do poluvremena potpuno otope prednost rivala i uvedu meč u egal za 55:55, na minut pre kraja, a onda i dođu do zaustatka na poluvrmeenu od "samo" -3, 60:57.

Ako je prvi deo meča najavio dramu, drugi je razbio sve ideje o tome. Naime, Nagetsi su posle odmora "upalili šampionski mod" i, posle 75:76, zaigrali baš onako kako umeju. Na krilima NIkole Jokića Denver pravi seriju od 13:0, dolazi do 89:75, i najveće prednosti na meču.

Lejkersi se nisu predavali. Kada je delovalo da je meč prelomljen i da će Denver povesti sa 1:0 u seriji, Lejkersi su ponovo pronašli poene kojima su prišli na -7, 93:100. Tada Jokić pogađa trojku za +10, a Lejkersi uzvraćaju novim poenima.

Video: Jokićeva trojka koja je prelomila meč sa Lejkersima

Potom, Jokić nastavlj sa odličnom igrom i iz konranapada postiže poene preko Lebrona Džejmsa. Lejkersi traže tajm-aut.

Video: Jokić može sve: Presekao dodavanje i sam do koša uz zakucavanje preko Lebrona

Do kraja, viđen je možda i najlepš potez utakmice kada je Jokić ponovo zakucao preko Lebrona Džejmsa i stavio tačku na meč. Posle prvog meča, Nagetsi vode sa 1:0, a serija se nastavlja novom utakmicom u Denveru.

(Telegraf.rs)

Video: Vrhunska asistencija Jokića za alejup zakucavanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neso

    21. april 2024 | 06:41

    Jokara je jednostavno profesor kosarke i do sad i istoriji kosarke najbolji kosarkas ikada na celoj planeti ,to kazu brojke ne ja ,Jokara kralju svaka ti dala

  • Mister bin

    21. april 2024 | 06:07

    Jedan je Jokara Živ bio Srbine

  • Sekula

    21. april 2024 | 05:12

    Gledao direktan prenos posle dugo vremena, trčanje, šutiranje trojki, nerezonski potezi, slabe odbrane ... mislim da bi najbolji timovi eurolige bili ravnopravni konkurenti i Nba ligi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA