≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lilard odigrao poluvreme za istoriju, Oklahoma preživela šut uz zvuk sirene i odbranila domaći teren

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Baksi i Tanderi bolji od Indijane i Nju Orleansa u prvim mečevima četvrtfinala

  • 0
Demijan Lilard Foto: AP/Tanjug

Iako su četvrtfinale Istočne Konferencije počeli bez svog najboljeg igrača Janisa Adetokumba, košarkaši Milvokija pobedili su Indijanu rezultatom 109:94 i tako su poveli sa 1:0 u seriji!

Najviše zahvaljujuči neverovatnom Demijenu Lilardu koji je ubacio čak 35 poena u prvom poluvremenu, što je više nego većina NBA zvezda za celu utakmicu u tom prvom meču - uključujući i Nikolu Jokića. Luku Dončića, Entonija Dejvisa...

Lilard je već u prvoj deonici zabeležio čak 19 poena, što je najviše na otvaranju plej-of još od 1997. godine. S druge strane, Baksi su na poluvremenu već imali +27 i praktično su rešili pitanje pobednika.

Međutim, nije se Indijana predavala i nisu hteli tako lako da prodaju kožu u svoj prvom plej-of meču još od 2020. godine, te su na kraju treće četvrtine uspeli da spuste na -12 i pokažu da neće Baksima biti tako lako do kraja.

Neverovatno, ali Lilard je ostao na tih 35 poena, dok su ga pratili Kris Midlton sa 23 poena i 10 skokova i Bobi Portis sa 15 poena i 11 skokova. Bruk Lopez je takođe bio dvocifren sa 11.

Paskal Siakam je bio sjajan u redovima Indijane sa 36 poena i 13 skokova, Majls Tarner je dodao 17, a Ti Džej Mekonel 10.

Oklahoma je prošla kroz pravu dramu kako bi sačuvali prednost domaćeg terena na startu četvrfinala Zapada, i na kraju su dobili Nju Orleans Pelikanse rezultatom 94:92.

Vodili su gosti u finišu rezultatom 90:88, Tanderi su vezali pet poena i imali 93:90 do 26 sekundi do kraja. Si Džej Mekolum je u tim trenucima spustio na 93:92, ali je u međuvremenu postao tragičar kada nije pogodio uz zvuk sirene za pobedu.

Divljao je sa loptoim nakon što je Čet Holmgren ubacio samo jedno bacanje na 14 sekundi do kraja, umalo je izgubio, da bi ipak došao u situaciju da šutira. Nije pogodio!

Mekolum je meč završio sa 20 ubačenih poena, jedan više je imao Trej Mafri Treći, dok je Jonas Valančijunas stao na 13 poena i 20 skokova. Ingram sa 12 je takođe bio dvocifren.

Šaj-Gildžes Aleksander je bio centralna figura Tandera, ubacio je onu trojku za 93:90 i na kraju je završio meč sa 28 poena. Džejlen Vilijams je imao 19, pomenuti Holmgren 15 poena i 11 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA