≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jović sjajan u istorijskoj noći, brejk Majamija protiv Bostona

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbinu jedan skok falio za dabl-dabl učinak

  • 0
Nikola Jović Foto: AP/Tanjug

Srpski reprezentativac Nikola Jović odigrao je još jedan odličan meč u dresu Majamija i ovoga puta pomogao je svom timu da naprave brejk protiv Bostona - najbolje ekipe posle ligaškog dela NBA lige!

Jović je u trijumfu Majamija rezultatom 111:101 (sada je 1:1 u seriji) imao 11 poena, devet skokova, šest asistencija i tri blokade, dok su od tih 11 čak tri bile trojke.

Inače, Majami je na ovom meču pogodio 23 šuta za tri poena i tako postavio rekord franšize kada su u pitanju ubačene trojke u plej-ofu. Prednjačio je Tajler Hiro sa šest ubačenih, kao i sjajni Kejleb Martin sa pogođenih pet iz šest pokušaja.

Sam Hiro je sa 24 poena i 14 asistencija bio najbolji u redovima Majamija koji, već je poznato, igraju bez povređenih Džimija Batlera i Terija Rozijea.

Martin je ubacio 21, koliko i Bam Adebajo koji je dodao 10 uvaćenih lopti. Uz Jovića, još je i Haime Hakez Džunor bio dvocifren sa 14 ubačenih poena.

Zanimljivo je i to da je Majami u ovom meču ubacio više trojki za poluvreme (13) nego u celom prvom meču (12), dok su bitnu razliku na semaforu napravili u trećoj deonici koju su dobili sa +9. U tim trenucima su u dva navrata imali +8, a jedinu dvocifrenu pri rezultatu 102:91.

Džejlin Braun je bio i te kako raspoložen u redovima Seltiksa i ubacio je 33 poena i osam skokova, a Džejson Tejtum je dodao 28 poena i osam skokova. Jedini dvocifren bio je još Derik Vajt sa 13 ubačenih poena.

Oklahoma je lakše nego što se očekivalo slavila protiv Nju Orleans Pelikansa rezultatom 124:92 is ada imaju 2:0 u seriji!

Šaj Gildžes- Aleksader je bio sjajan i ubacio je 33 poena, Čet Holmgren je dodao 26, Džejlen Vilijams je imao 21, Dort 15, a Gidi 13.

S druge strane, Jonas Valančijunas je zabeležio 19 poen, a po 18 su ubacili Herbert Džons i Brendon Ingram. Si Džej Mekolum je stao na 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA