Vreme čitanja: oko 3 min.

Zašto je ostanak Željka Obradovića benefit za srpsku košarku?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Popriično jasno i jednostavno

  • 24
Promocija Željka Obradovića, KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Kada je Željko Obradović stigao u Partizan u veoma teškom trenutku, činilo se kao da je san. Ipak, tri godine kasnije, taj "san" je uveliko java, te će se i dalje nastaviti. Pošto je Željko Obradović potpisao novi novi ugovor sa crno-belima, koje će predvoditi i naredne dve godine!

Željko Obradović ostaje u Srbiji, ostaje u svom Partizanu iz čega će sigurno profitirati Partizan najviše, jer ima taj benefit da ima najboljeg trenera ikad na svojoj strani, ali, osim njih, iz ovoga bi mogla da profitira i Crvena zvezda, ali i čitava srpska košarka.

E, sad, paradoks pita - kako to Crvena zvezda?

Ali odgovor je jednostavan. Bez jakog Partizana, nema ni jake Zvezde, a bez jakog Partizana i Zvezde, koliko je zapravo jaka srpska košarka?

Ipak, krenimo redom...

KK Crvena Zvezda - KK Partizan, Derbi, Finale kupa Foto: Nikola Tomić

Ostanak Željka znači Partizan u Evroligi?

Otkako je Željko Obradović stigao, Partizan je počeo da diše skroz drugačije, vratili su se u Evroligu, igrali su u TOP 8, što je nekako bila i zamisao kada je on dolazio - da se Partizan vrati među najbolje klubove u Evropi.

Željko Obradović je dugo vagao oko novog ugovora, čekalo se, a sada je konačno stiglo i do eskalacije događaja, pošto je produžio ugovor, a, postavlja se pitanje - da li to znači da Partizan ima i sigurno mesto u Evroligi?

Jasno je svima koliko je Željko Obradović cenjen u Evropi, koliko ga zapravo obožavaju širom čitave Evrolige, pa će iz ovoga najviše izvući zasigurno i Partizan, koji je na neki način već i "bukirao" igranje u Evroligi iduće sezone.

Već je javna tajna da su Partizan i Zvezda najveći favoriti za dobijanje "vajld-karda" za iduću sezonu i da će se najverovatnije i naći ponovo u Evroligi, međutim, crno-beli očigledno imaju i dalje ambicije u kojima bi trebalo da im pomogne upravo Željko Obradović.

Najavio je i predsednik Partizana Ostoja Mijailović da žele "B licencu", što je za korak bliže i sada kada je Željko tu. Ipak, radi se o treneru koji ima devet osvojenih Evroliga.

Janis Sferopulos, Željko Obradović, KK Partizan, KK Crvena zvezda, Košarkaški savez Srbije, Žreb, Kup Radivoja Koraća Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kako njegov ostanak utiče na Zvezdu, ali i srpsku košarku?

Osim toga što će Partizan da profitira iz ovog ostanka, iz njega će benefite izvući i Zvezda, ali i generalno čitava srpska košarka.

Samim tim što Željko ostaje, a kako smo i gorenaveli, Partizan će verovatno ostati u Evroligi, a samim tim će imati i dosta moćan tim. Nekim logičnim sledom okolnosti, a i čuvenom krilaticom "bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde" (i obrnuto), to dovodi i do zaključka da će Zvezda iduće sezone biti takođe još jača.

Ekipe su došle do novog rivalstva, verovatno i nikad većeg, o čemu smo i bili svedoci u prethodne dve godine, dok se već sve "kuva" i pred novo finale u kom bi prema očekivanjima trebalo da se nađu upravo Zvezda i Partizan.

Nekako, sama činjenica da je u Partizanu i dalje jedan od najvećih, dodatno motiviše i Zvezdu da već iduće sezone bude bolja.

Ipak, neće profitirati samo Zvezda, već i cela srpska košarka, jer su Zvezda i Partizan i osnova moćne domaće košarke, a ko zna, možda upravo i temelj stvaranja jakog domaćeg prvenstva, o kom se već naširoko govori u košarkaškim kuloarima.

Iako je sve u domenu priče, sigurna karta na koju može da igra srpska košarka je upravo ta činjenica - da je Željko Obradović i dalje tu.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović: Voleo bih da se neke nove generacije obraduju Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    27. april 2024 | 14:02

    Srpska košarka sigurno neće profitirati od ostanka Željka Obradovića u Partizanu...

  • Igor

    27. april 2024 | 14:05

    Kakav benefit? Sem sto će nas poreske obveznike da to košta još toliko…a on će onda da dovede jos 10 tak crnaca dok naši mladi nemaju mesta u timu

  • Fare

    27. april 2024 | 14:10

    Kakav crni benifet?? Što da neće da napravi nekog igrača za reprezentaciju?? Samo trošenje i bacanje para i ništa više!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA