≫ 

Vreme čitanja: oko 13 min.

Kraj savršenog niza Denvera protiv Lejkersa: Tripl-dabl Jokića nedovoljan za pobedu, serija se nastavlja

Vreme čitanja: oko 13 min.

Jokić i ekipa nisu uspeli da privedu seriju kraju u Los Anđelesu, ali za to će priliku imati već za dve noći

  • 8
Nikola Jokić Foto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Denver Nagetsai odigrali su večeras drugi meč u gostima protiv Los Anđeles Lejkersa u okviru plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Očekivalo se da će ova utakmica biti prilika za Denver da ostvari četvrtu pobedu i osigura prolazak u drugu rundu plej-ofa. Međutim, uprkos očekivanjima, Nagetsi su doživeli poraz rezultatom 119:108.

Utakmica je počela izjednačeno, ali su Lejkersi brzo preuzeli kontrolu. Jokić je bio agresivan u napadu, ali su Lejkersi uspeli da ga efikasno neutrališu svojom odbranom. Lebron Džejms je bio ključni igrač za Lejkerse u ovoj deonici, pružajući sjajnu igru i postižući važne poene.

Lejkersi su dominirali u drugoj četvrtini, stvarajući značajnu prednost. Denver je imao problema u napadu, posebno sa šutem za tri poena. Iako je Jokić bio aktivan i pokušavao da održi korak sa protivnikom, Lejkersi su uspeli da održe prednost zahvaljujući doprinosu svih igrača na terenu.

U trećoj četvrtini, Nagetsi su pokušali da se vrate u igru, ali su se Lejkersi uspešno suprotstavili njihovim napadima. Jokić je bio impresivan sa svojim asistencijama i poenima, ali je nedostajalo podrške saigrača kako bi se sustigla prednost Lejkersa.

U poslednjoj četvrtini, Denver je pokušavao da se vrati u meč, ali su Lejkersi uspevali da održe prednost. Iako su igrači poput Mareja i Jokića pružali svoj maksimum, Lejkersi su pokazali izuzetnu odlučnost i kontrolu nad utakmicom. Lebron Džejms je bio ključni igrač za Lejkerse, postigavši važne poene i pružajući sjajnu odbranu.

Nagetsi će morati da analiziraju svoju igru i pronađu načine kako da poboljšaju svoje performanse u narednim utakmicama. S druge strane, Lejkersi su pokazali svoju sposobnost da se suprotstave i pobede jedan od najboljih timova lige.

Nikola Jokić je bio ubedljivo najbolji u Denveru, postigavši tripl-dabl učinak sa 33 poena i po 14 skokova i asistencija. Majl Porter Džunior je dodao 27 poena i 11 skokova, Marej 22 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Koldvel Poup ubacio 14 poena.

U ekipi Lejkersa najdominantniji i verovatno najzaslužniji za pobedu bio je Entoni Dejvis sa dabl-dabl partijom od 25 poena, 23 skoka i  šest asistencija, što je njegov rekord karijere po skokovima. Lebron je ubacio 30 poena, pet skokova i četiri asistencije, a po 21 poen dodali su Ostin Rivs i Dianđelo Rasel.

Naredna utakmica igra se u Denveru, gde će Nagetsi moći da obraduju svoje navijače pobedom i prolaskom u narednu fazu takmičenja, a igraće se 30. aprila od četiri časa posle ponoći po našem vremenu.

Tok meča

Četvrta četvrtina

12. minut - 119:108 - Zakuvava se, odličan pas Jokića i lopta neverovatno ostaje u košu nakon šuta Popua za tri poena. Deset poena razlike, promašuju Lejkersi, a onda fauliran Marej. Pogađa Marej na polaganju koš i sada je osam poena razlike. Lebron ne dozvoljava da se stvar otrgne kontroli i ulazi u prodor, pri čemu pogađa polaganje, loša reakcija odbrane Denvera u ovoj situaciji. Jokić dolazi do dva poena uz faul i pogađa dodatno slobodno bacanje. Rivs pokušava da šutne sada preko Poupa i pogađa sa poludistance. Marej do Jokića, on šalje loptu dalje Gordonu na zakucavanje. Faul Mareja na Rivsu na 43 sekunde do kraja utakmice. Imaće dva bacanja Ostin Rivs i pogodiće oba. Devet poena zaostatka za Denver. Dianđelo Rasel je izbio loptu pri izvođenju i lopta je i dalje za Denver, ali Hem želi da traži čelendž u ovoj situaciji, smatra da je lopta za njegov tim. Svašta se ovde može dosuditi sada. Sudije su promenile odluku, Marej je vrhovima prstiju poslednji imao kontakt sa loptom. Sada kreće penal završnica. Pogađa prvi put Rivs sa bacanja, drugi put takođe precizan i Majkl Meloun traži tajmaut, da proba da smisli plan za potencijalni povratak. Sada i Marej promašuje sa poludistance, ali ostaje lopta u posedu Denvera. Porter uzima tešku trojku i on promašuje, a Rivs će izdriblati loptu do kraja utakmice. Prvi poraz Denvera u ovogodišnjem plej-ofu, nakon savršene serije sada su doživeli poraz od Lejkersa posle dugo vremena. Kraj utakmice.

9. minut - 109:98 - Dever deluje sve dalje od potencijalnog povratka, međutim ide reakcija, prvo poeni Gordona, potom Jokić pokreće kontranapad i zakucava Porter. Rasel "ciglira" šut za tri poena, ali onda sudija svira faul u napadu Porteru na pokušaju polaganja, Lebron se fantastično postavio, dobra odluka sudije. Novi tajmaut Lejkersa na 4:39 do kraja utakmice. Nova krađa i novi kontranapad Denvera, ovog puta Kej Si Pi za Portera. Fauliran Rasel na flouteru, biće dva slobodna bacanja, koja pogađa. Novi poeni Jokića, a onda Džejms iz okreta pogađa poludistancu. Potom ponovo pogađa, ali ovog puta uz faul Dejvisa. Precizan i pri dodatnom slobodnom bacanju.

6. minut - 103:87 - Nastavlja se serija Lejkersa 4:0, pa je Majkl Meloun morao da traži tajmaut. Sve je manje vremena da se Denver vrati i preokrene, a igrači Lejkersa su veoma raspoloženi tokom celog meča, za razliku od trethodne tri utakmice. Au, kakva asistencija Jokića, Poup pogađa za tri poena iz desnog kornera. Ali Dejvis uspeva brzo da vrati sa poludistance. Porter sada promašuje, a Denveru ostaje šest i po minuta da se vrati sa -14. Novo "bekdor" utrčavanje Lebrona i prelep alejup i zakucavanje.

3. minut - 95:84 - Dosta sporo se nastavila poslednja četvrtina, ali Lejkersi su uspeli da naprave seriju od 4:0. Denver je pokušao da odgovori individualnim rešenjima, samo bez previše uspeha. Marej kombinuje sa Jokićem, ostaje sam na polaganju, ali ne uspeva da pogodi koš. Lebron je umalo ukrao lopu, međutim sudija pokazuje da ostaje u posedu Denvera, to je opasno razljutilo Lebrona, ali Hem nije tražio čelendž. Novi koš Mareja sa poludistance i novi tajmaut Darvina Hema.

Treća četvrtina

12. minut - 91:80 - Odličan prodor Portera i brutalno zakucavanje za samo sedam poena zaostatka. Vraća se Denver u igru! Vinsent uzima trojku iz desnog kornera i poentira. Odlično se kreće lopta u napadu Denvera, ali i dalje ne mogu da pogode sa distance kada ostanu sami. Krade Jokić loptu i u kontranapadu razigrava Portera, koji pritom zakucava. Prins dobija loptu, Kej Si Pi loše procenjuje situaciju i Prins kažnjava trojkom. Koristi dva bacanja Nikola Jokić, ali odmah je usledila reakcija Rasela na drugoj strani, pogodio je trojku. Votson na pas Jokića ne vraća trojku, ali Porter dolazi do laka dva poena u kontranapadu. Rasel je gotovo nezaustavljiv, pogađa koš ponovo, ovog puta sa poludistance. Nespretan faul sada Rasela na prenošenju lopte Nikole Jokića. Precizan Jokić oba puta sa bacanja. Prins fauliran na pokušaju polaganja, koristi oba slobodna bacanja. Marej pokušava i uspeva da pogodi sa poludistance preko ruke. Kraj treće četvrtine.

9. minut - 77:67 - Ide trojka Jokića! Dobra odbrana Denvera, ali onda otvorena trojka promašena od strane Mareja. Lejkersi to kažnjavaju poenima Rivsa u kontranapadu. Umalo nova izgubljena lopta Denvera, ali Jokić dobija pas u levi korner i kažnjava novom trojkom. Ubacio je nikola u "petu brzinu". Međutim, ni Lejkersi se ne šaje, uzvraća trojkom Rasel. Hačimura faulira Portera na šutu za tri poena. Porter neprecizan na prvom i na drugom bacanju, ali reći put pogađa. Nije preterano raspoložen Porter večeras. Opet iz kratkog pika Lejkersi rešavaju pomalo lenju odbranu Denvera, ali Nagetsi brzo uzvraćaju trojkom na drugoj strani. Potom ukradena lopta Koldvela Poupa, lako zakucavanje i tajmaut traži Darvin Hem.

6. minut - 70:55 - Tri defanzivne sekunde Jokića i imaće bacanje jedno Dejvis, koji koristi to. Denver napada nešto agresivnije u ovim momentima, ali Porter previše solira, pa ne uspevaju da valorizuju sve prilike. Jokić sada dobro okreće Dejvisa, odlična finta, ali promašuje jednom, pa drugi put odmah nakon ofanzivnog skoka. Na drugoj srani Dejvis dobro odgovara i postiže uz kontakt, na šta Meloun reaguje tajmautom, na -15 za njegov tim.

3. minut - 67:55 - Hačimura je imao potpuno otvoren šut za tri poena nakon loše reakcije odbrane Denvera, ali promašuje, nakon čega pravi faul na Jokiću u borbi za loptu. Marej uzima poludistancu preko Lebrona i uspeva da pentira. Marej ponovo iz teške pozicije, ali ovog puta bez uspeha. Hačimura igra protiv Poupa i uspeva da poentira. Porter šutira za tri nakon uručenja Jokića i pogađa koš. Dobar pas nakon pika Lebrona za Dejvisa. Porter ponovo ide na uručenje do Jokića, ulazi sada u reket napadajući koš, ali ne vidi da je Jokić ostao sam na šutu. Lejkersi ga, ipak, fauliraju, a on koristi oba slobodna bacanja.

Utisak o prvom poluvremenu

Denver nije krenuo dominantno kako znaju da završavaju utakmice, šutiraju veoma loše sa svih delova terena. Za tri poena su na svega 23 procenata, dok za dva poena šutiraju nešto bolje, ali ne zadovoljavajuće.

Lejkersi su dominantniji i u skoku u napadu, te uspevaju da kažnjavaju i u drugim šansama. Dejvis je svaki put kada je dobio loptu u reketu uspeo to da pretvori u poene kao da odbrana ne postoji i tome se nekako mora stati na put.

Jasno je da Jokić ne želi da uđe u problem sa faulovima, te da se čuva za završnicu, ali tako laki poeni neće ni dovesti Denver do neizvesne završnice, već do ubedljivog poraza. Nikola je poluvreme završio sa 15 poena, osam skokova i šest asistencija.

Druga četvrtina

12. minut - 61:48 - Lep prodor Mareja, koji vidi Jokića ispod koša protiv inferiornijeg Lebrona. Jokić za Portera i ide trojka! Ali Dejvis brzo vraća i pogađa uz faul Jokića. Nikola se buni kod sudija, tvrdi da nije bilo kontakta, što potvrđuje ponovljeni snimak. Sudija ostaje pri prvobitnom stavu. Meloun je zatražio tajmaut kako bi spremio tim za završnicu poluvremena. Precizan je na dodatnom bacanju Dejvis, to je +11 za Lejkerse. Denver promašuje iz kornera u novom pokušaju. Igra leđima ka košu Lebron i dolazi do lakih poena iz okreta, ali brzi kontranapad Nagetsa i poeni uz faul Jokića koji je bio prvi od protivničkog koša. Pogađa dodatno bacanje, opet je deset razlike. Novi pokušaj Mareja za tri poena, ali opet promašuje. Promašuje i Porter za tri poena. Rivs faulom šalje Mareja na liniju slobodnih bacanja, ovaj koristi samo prvi pokušaj. Rivs do Dejvisa za brutalno zakucavanje i delirijum u hali. To je kraj prvog poluvremena.

9. minut - 48:39 - Nikola se vratio na teren i odmah je napravio asistenciju za Koldvela Poupa za dva poena. Denver ga ponovo udvaja i tako ostaje Holidej sam na šutu i kažnjava sporu odbranu Lejkersa. Novo udvajanje u odbrani, opet lopta do Holideja u desni korner, ali ovog puta bez uspeha. Rivs zato pogađa trojku i povećava razliku na sedam poena. Novi koš Rivsa i ovo je sada njegova serija od 5:0. Nastavlja seriju sa linije slobodnih bacanja, nakon jakog faula Kej Si Pija na 8:0. Hačimura sada pravi faul u pokušaju da spreči Jokića da dođe u povoljniju poziciju. Precizan je Nikola oba puta sa linije "penala".

6. minut - 37:32 - Dobra odbrana Nagetsa, a onda i izvanredan napad. Marej igra pik sa Gordonom, koji se kratko otvara i dobija loptu, a onda sa levog lakta pri prodoru dodaje pas Votsonu, koji je utrčao na "bekdor" i umalo zakucao. Pri pokušaju zakucavanja je fauliran i imaće dva slobodna bacanja, koja koristi. Džejms vraća prelako na drugoj strani. Marej ponovo fauliran na prodoru, samo će ovog puta imati dva slobodna bacanja, koja koristi Džamal. Dejvis se vratio na teren i sada je u petorci sa Lebronom, međutim Jokić je još uvek na klupi, možda je vreme da se vrati na teren. Lejkersi su pri prevođenju lopte preko pola terena ubacili u "zamku" Mareja i naterali ga da iz skoka i van balansa doda saigraču loptu, međutim on ju je poslao u aut. Meloun je tražio čelendž, sudije će pregledati ovu situaciju.

3. minut - 33:28 - Drugu četvrtinu Denver počinje bez Nikole. Lebron je postigao šut za dva poena po otvaranju druge deonice, Gordon je potom uzvratio. Odbrana ide ispod bloka Dianđelu Raselu, što ovaj, naravno, kažnjava. Suviše je rizično tako dobrom šuteru dati i centimetar prostora. Na drugoj strani Marej ulazi na prodor i pritom ga faulira odbrana na polaganju. Imaće dodatno slobodno bacanje koje je iskoristio uspešno.

Prva četvrtina

12. minut - 28:23 - Nastavlja se veoma dobra igra Lejkersa i veoma ubedljiva odbrana, Nikola i ekipa teško uspevaju da nađu rupe u odbrani, a sada su počeli i nešto više da gube lopte. Napravljeno je nekoliko izmena na obe strane, ali na terenu su i dalje Nikola Jokić i Entoni Dejvis, kao jedan "mečap" koji nema alternativu za oba tima. Uzima Nikola prvu trojku na meču preko ruke Dejvisa, ali bez uspeha. Nastavlja Denver sa "next" odbranom i to im ovog puta donosi uspeha, uspeli su da ukradu loptu. Nikola se pozicionira na niskom postu, dobija pas i u pokušaju udvajanja Lejkersa, uspeva da izvuče dva slobodna bacanja na manje od šest sekundi pre kraja meča. Precizan je oba puta Nikola. Kakva bizarna situacija, Lebron je bez prisustva odbrane izgubio loptu zbog još jednog lošeg dodavanja Dianđela Rasela, koji nije svoj ove godine. Ostalo je 5,3 sekunde do kraja, Marej pokušava da doda loptu Jokiću na udara u nogu Dejvisa, ali sudija nije ništa dosudio i tu je kraj prve četvrtine.

9. minut - 23:21 - Lejkersi su nakon tajmauta reagovali fantastično i vezali dva laka koša, za seriju od 4:0, ipak Marej je ponovo napao tamo gde su Lejkersi slabi, u kontranapadu je postigao laka dva poena i to je nateralo Darvina Hema da traži prvi tajmaut za svoj tim na ovom meču. Uspeo je Denver kratkom serijom 4:0 da dođe do dva poena zaostatka, ali ona nije trajala dugo.

6. minut - 15:12 - Porter pokušava za tri poena, ali promašuje, a onda na drugoj strani Jokić suviše mekano čuva Dejvisa koji to kažnjava ispod koša. Nikola se još uvek ne odlučuje na šut za tri poena, ali nastavlja da dominira ispod koša. Hačimura postiže prvu trojku na meču, odbrana Denvera za sada izgleda veoma loše. Na drugoj strani stiže odmah reakcija, Jokićev pas iza leđa na "bekdor" utrčavanju Portera za lako zakucavanje. Džejms asistira Dejvisu za nove poene i Majkl Meloun reaguje tajmautom.

3. minut - 6:4 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za Lejkerse, Nikola nije bio bolji na podbacivanju od Dejvisa. Prvi šut na meču uzima Rasel i promašuje. Nikola Jokić sa druge strane uzima prvi šut za svoj tim, ali i on je bio bez uspeha. Lebron Džejms nakon brzog prodora uspeva da postigne prve poene na četvrtom meču prve runde. Jokić sada solira, igra leđima protiv Dejvisa, pokušava iz okreta, ali opet bez uspeha. Prve poene za Denver postiže Porter, potom Marej, a onda i Jokić fantastičnim flouterom sa leve strane koša.

Startna petorka Denvera za ovu utakmicu biće najboljih pet igrača Majkla Melouna: Džamal Marej, Kej Si Pi, Majkl Porter Džunior, Eron Gordon i Nikola Jokić.

I Lejkersi će startovati u dobro poznatoj petorci: Dianđelo Rasel, Ostin Rivs, Lebron Džejms, Rui Hačimura, Entoni Dejvis.

Najava meča

Lejkersi su se do sada pokazali kao ozbiljan, ali nedostojan protivnik Denveru i našem Jokiću. Nisu uspeli da nađu rešenje za sve napadačke setove koje Nagetsi nude, a pritom u napadu nisu pokazali dovoljnu konstantnost da bi mogli da budu dovoljno konkurentni.

Prve tri utakmice bile su gotove u korist Denvera na lakši ili teži način, ali na kraju bi uvek kao najbolji igrač i nerešiva enigma izlazio Nikola Jokić, koji je uspevao na fantastičan način da prevari sve zamisli protivničkog trenera Darvina Hema.

Nagetsima, ako večeras dobiju, se već nazire protivnik u narednoj rundi, a to bi mogli biti Minesota Timbervulvsi, koji neverovatno dominiraju protiv Finiks Sansa i u seriji vode čak 3:0. Možda je upravo Minesota najnezgodniji rival Jokiću i ekipi u borbi za titulu ove godine.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić razbio bradu Dejvisu i dao koš uz faul

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5-a utakmica

    28. april 2024 | 05:27

    21 000 ulaznica + tv + ... = višemilionska zarada (samo od ulaznica 7 miliona $)

  • igraće se 5-a

    28. april 2024 | 04:00

    denver samo od prodaje 21 000 ulaznica zaradiće mnogo miliona $

  • Mihailović

    28. april 2024 | 08:09

    Slaba odbrana i previše promašaja ispod koša i za tricu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA