≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo se baš retko viđa: Jović sa indeksom 45 i Marković sa 44 vodili Megu do pobede nad Zvezdom i titule u JLS!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatna partija sjajne Megine dece

  • 0
KK Mega U19 - KK Crvena zvezda U19, Roda JLS Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Mega je fabrika talenata i to je još jednom potvrđeno ove nedelje popodne! Mladi košarkaši ružičastog tima postali su šampioni Roda Juniorske lige Srbije, pošto su u borbi za trofej na Fajnal Ejtu na Dorćolu bili ubedljivo bolji od ekipe Crvene zvezde - 122:84!

Bila je to i više nego dominatna partija Meginih sjajnih juniora, koji su od početka do kraja držali tempo i dobili svaku pojedinačnu četvrtinu protiv vršnjaka iz Crvene zvezde.

Domaćin ovog turnira inače bio je Dinamik, a Mega čiji je ponosni sponzor kompanija Comtrade je uspela da se na Dorćolu još jednom probije do apsolutno zaslužene titule. Večeras je u prvoj četvrtini uspela da postigne 32 poena, u drugoj čak 41, potom 30 u trećoj, dok je u završnoj spustila gas i dala 19 poena.

Gledali smo i neke lude pojedinačne brojke, pa je tako prvotimac Mege, Filip Jović prednjačio u tom parametru sa čak 39 poena uz 10 skokova i tri asistencije, dok je imao i osam izgubljenih lopti za indeks od 45 poena.

Ništa manje loš bio je rođeni Užičanin, Bogoljub Marković koji je postigao 22 poena uz 14 skokova i pet asistencija, a to je bilo dovoljno za indeks od 44 poena. Ognjen Srzentić je ubacio 23 poena, a dodao je tri skoka i podelio isto toliko asistencija uz pet ukradenih lopti.

Na drugoj strani, u timu Zvezde je blistao mladi Andrej Kostić kojeg smo gledali na Kupu Radivoja Koraća u prvom timu sa 30 poena i dva skoka, dok je Stefan Marjanović završio sa 14 poena.

Treće mesto pripalo je ekipi Radničkog sa Krsta, koja je u dramatičnoj završnici bila bolja od domaćeg Dinamika sa 81:77.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje košarkaša Vojvodine nakon osvojenog trofeja KLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA