≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja Dangubić ostao bez medalje FIBA Lige šampiona: Bronza ide u ruke drugom bivšem igraču Zvezde

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pravi spektakl napravili su nam grčki i španski predstavnik u borbi za treće mesto

  • 0
KK Peristeri - KK Mursija Foto: Basketball Champions League

Košarkaši grčkog Peristerija i španske Mursije odigrali su utakmicu za treće mesto na Fajnal for turniru FIBA Lige šampiona u Beogradu, a kao pobednik izašao je tim Mursije, koji je slavio rezultatom 87:84.

Peristeri je dobro započeo utakmicu, poveli su nakratko, međutim Mursija je krenula da igra svoju prepoznatljivu košarku, kvalitetnu odbranu i uspeli su da naprave razliku koju su držali gotovo do samog kraja utakmice.

Međutim, Regland je u završnici pokazao zašto mu Vasilis Spanulis toliko veruje i u završnici je predvodio tim Peristerija koji je uspeo da se vrati na svega četiri poena razlike košem Vilijamsa za tri poena.

Mursja je odmah uspela da odgovori preko Kupana pogotkom uz faul, a iskoristio je dodatno slobodno bacanje. Timovi su nastavili da igraju veoma agresivno, pa se košarka svela na veliki broj poena, ali Peristeri je sve vreme bio prisutan rezultatski.

Na četiri minuta do kraja usledila je trojka Mursije, ali i brzi odgovor Polijanitisa u korist Peristerija, te je ostalo svega tri poena razlike. Keni Vilijams je preuzeo stvari u svoje ruke i košem na tri minuta do kraja je smanjio na dva poena razlike.

Možda i presudni momenat u završnici je bio faul u postavljanju bloka Džo Reglanda, koji je pokušao da napravi prostor za Nemanju Dangubića. Nakon toga za tim Spanulisa stvari su krenule nizbrdo.

Hakanson je pogodio Ludu trojku i nakon toga je priča gotovo bila završena, a sa tribina smo mogli čuti povike španskih navijača "MVP, MVP, MVP".

Peristeri je izgubio šansu da izjednači na 15 sekundi do kraja, kada je prerano u šut krenuo i bio blokiran Nikos Čukgaz. Nakon bloka je uhvatio loptu, međutim nagazio je na aut liniju, a bes nije mogao da sakrije Spanulis, koji je bio žestoko nezadovoljan odlukom svog igrača.

Najbolji pojedinac Peristerija bio je Džo Regland sa 24 poena, pet skokova i osam asistencija, odnosno indeksom korisnosti 28. Keni Vilijams je dodao 18, a Nejt Renfro 10. Nemanja Dangubić je ostao na svega dva poena.

U ekipi Mursije Ludvig Hakanson je upravo bio najbolji pojedinac, postigavši 22 poena, uz indeks korisnosti 23. Dilan Enis je dodao devet poena. Kupan 11 i Sliva 12 poena.

Finalna utakmica za prvo mesto i titulu prvaka ovogodišnje FIBA Lige šampiona igra se od 21 časa u "Beogradskoj areni" između Tenerifa i Unikahe, a tribine su i pre te utakmice počele da se pune i pre završnice ovog meča.

(Telegraf.rs)

Video: Stakleni parket u Areni u noćnim uslovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA