≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja Dangubić otkrio kako je igrati na novom parketu: "Potrebno je vreme za navikavanje, podržavam"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smatra kako kvalitet FIBA takmičenja iz godine u godinu sve više raste

  • 1

Košarkaši Peristerija poraženi su u meču za treće mesto od španske Mursije, a jedan od aktera tog meča bio je bivši srpski reprezentativac Nemanja Dangubić.

Nemanja je pre svega komentarisao kako se snašao na meču, smatra da meč nije bio gotov pre nego što je počeo i da je to bilo najvažnije.

- Počeli smo meč lošije posle par minuta dobre odbrane. Posle toga smo jurili rezultat. Vratili smo se u četvrtoj, imali smo jedan loš napad i nismo uspeli da dođemo do izjednačenja. Veliko je iskustvo igrati F4, teško je igrati jednu utakmicu pošto nema popravnog. Nema druge utakmice. Mislim da je turnir veoma jak, sve tri ekipe su dobro plasirane u Španiji. Ponosni smo, idemo dalje. Čeka nas plej-of u Grčkoj i još zahtevnih utakmica.

Smatra kako se F4 sistem završnice takmičenja u potpunosti razlikuje od drugih sistema takmičenja.

- Igrati F4 je drugačije i svaki posed je bitan, treba imati koncentracije i inspiracije da dođeš do finala. Nijedna utakmica nije bila gotova u prvoj i drugoj četvrtini, borili smo se, obe utakmice su bile jako zanimljive.

Objasnio nam je kolika je razlika u igranju između Evrolige i FIBA Lige šampiona.

- Sigurno Evroliga, mislim da je velika razlika još uvek u kvalitetu igrača i timova. Međutim, ovo mi je prva godina u LŠ, zahtevno je takmičenje. U smislu da postoji dosta timova sa različitim stilovima igre, bilo je dosta timova iz Francuske, Nemačke, pa moraš da se prilagodiš. Takmičenje zaista napreduje svake godine. F4 je lepo organizovan, tako da mislim da će svake godine biti sve bolje.

Upitali smo Nemanju kako je igrati na novom parketu, koji je praktično jedan veliki ekran.

- Jako zanimljivo, potrebno je vreme za navikavanje. Sigurno je lepo za publiku i daje još lepšu dimenziju utakmici, podržavam. Pogotovo što je turnir sa četiri ekipe, pa može da se izvede, ne znam kako bi bilo na duže staze.

(Telegraf.rs)

Video: Stakleni parket u Areni u noćnim uslovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    28. april 2024 | 20:20

    Druže ti nisi znao da igraš ni na starom, a tek na novom nemaš pojma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA