Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši igrač Mege i Budućnosti plakao kao kiša posle titule u FIBA LŠ: "Razmišljao sam da prekinem sa košarkom"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kendrik Peri je bio jako, jako emotivan

  • 0
Kendrik Peri Foto: Arena Sport / Printscreen

Košarkaši Unikahe iz Malage šampioni su FIBA Lige šampiona, pošto su u velikom finalu u Beogradskoj areni uspeli da savladaju Tenerife - 75:80.

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji pojedinac večerašnjeg finala bio je bivši košarkaš Mege, Cedevita Olimpije i Budućnosti, Kendrik Peri koji je ubacio 17 poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

On je u prvoj izjavi za Kloe Vestelink iz FIBA na terenu počeo da plače kao kiša i dao je emotivnu izjavu u kojoj je istakao da je razmišljao da prestane da se bavi košarkom.

- Ovo je duga vožnja i sada kada razmislim o svojoj karijeri... Mnogo puta sam hteo da prestanem da igram košarku, pitao sam se da li sam dobar, a sada mogu da kažem da sam šampion i na ovom nivou je to nešto ozbiljno. Znam mnogo ljudi da ne dobije ovu šansu u životu, zahvalan sam za svaki uspon i pad. Nemam reči, konačno sam na mestu za koje mogu da kažem da mi je kuća. Moja porodica, prijatelji, žena, konačno sam mogao da im uzvratim. Blagosloven sam.

Ponovio je da je njegov tim bio jako borben i da ih je to odvelo do cilja.

- Od tog momenta prošle godine, ovo je bio dugačak put od tada. Bilo je mnogo uspona i padova, ali ova grupa je borbena, bori se za sebe i pokazali smo to večeras na najvećoj pozornici.

Navijači su im stalno bili dodatni igrač.

- Pogledajte, čak i ovi navijači ovde su sjajni, a mogu mnogo toga da kažem ovde. Dali su nam svu podršku da dođemo ovde. Imaju naša leđa od prvog dana. Veće je od samo nas na terenu, menadžmenta, nego je uspeh celog grada i drago mi je što smo uspeli da ih obradujemo.

(Telegraf.rs)

Video: Dangubić nakon osvojenog četvrtog mesta na Fajnal foru FIBA Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA