Vreme čitanja: oko 3 min.

Voja Stojanović o legendarnom NBA treneru: "On mi je greška karijere, maltretirao je i Darka Miličića"

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatno negativno iskustvo je prepričao nekada supertalentovani junior Zvezde

  • 2
Vojislav Stojanović Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Neki su o Vojislavu Stojanoviću tokom njegovih kadetskih i juniorskih dana pričali o njemu kao neverovatnom talentu, međutim nešto kasnije se to nije u potpunosti prenelo na teren. Sada je u intervjuu za Sport Klub pričao o tome kako je napravio grešku karijere.

On je nakon igranja u mlađim kategorijama Zvezde odlučio da se otisne u seniore preko italijanske lige, gde je gradio veći deo svoje karijere, a tokom ove sezone vratio se u FMP gde i trenutno nastupa.

- Vrlo mlad sam otišao u inostranstvo. Jako zanimljivo životno iskustvo pre svega, naučio sam strani jezik, upoznao mnogo dobrih ljudi i prijetalja… Da li sam ostvario ono što se predviđali i očekivalo od mena na košarkaškom terenu, smatram da ne, ali ima još mnogo vremena. Vratio sam se u FMP gde sam igrao sa Filipom Čovićem koji je sada generalni mendžer kluba. Životno iskustvo je zaista pozitivno, a sve je moglo da izgleda bolje kada je košarkaški deo priče u pitanju - rekao je Stojanović.

Potom je objasnio kako je igranje za legendarnog NBA trenera za njega bila najgora odluka ikada.

- Imao sam šansu da odem na mnogo viši nivo. Posle odlične sezone u Orlandini, imao sam 21 godinu, doneo sam odluku da umesto Olimpije iz Milana izaberem Torino, gde je trener bio legendarni Leri Braun, koji mi je svašta nešto obećao. Rekao mi je da napadamo Evrokup, da će posle jedne sezone uspeti da me lansira u NBA, ali umesto toga, posle dve nedelje me je sklonio iz ekipe. Zašto? Ne znam, možda mu se nije svidela moja faca. Nikakvog obrazloženja nije bilo. Umesto NBA lige i obećanja koja mi je davao, bez razloga sam mesec i po dana išao na kaznene treninge u šest ujutro. Izlaza nije bilo, napustio sam Torino i otišao u Kremonu. Sa Kremonom sam osvojio trofej Kupa Italije, bili smo drugi u šampionatu, ali nismo stigli do titule, slavio je Milano, koji je tada vodio Jasmin Repeša. Odlazak kod Brauna bio mi je najveća greška - nastavio je Voja.

Situaciju sa Lerijem Braunom mu je objasnio Karlos Delfino, legendarni argentinski košarkaš koji je igrao sa Darkom Miličićem.

- Da sam znao za priču između Lerija Brauna i Darka Miličića, možda se ništa ne bi desilo. Zvao bih Darka i dobio sve potrebne informacije. Evo jedne zanimljive priče na tu temu. Pričao sam sa Karlosom Delfinom koji je bio igrač Torina. Karlos je bio sa Darkom u Detroitu, a rekao mi je da ga je Braun maltrerirao na razne načine, recimo na treningu se njegovi poeni nisu računali ako ne zakuca. Da sam to znao ranije, ne bih prihvatio ponudu Torina - ističe Stojanović.

Nije mu najjasnije što se sve odvilo tako na kraju...

- Igrali smo protiv Varezea prijateljski duel u kome sa postigao 20 poena. Braun mi je rekao: ‘Bravo sine, samo tako nastavi, biće sve odlično’. Dva dana posle toga odstranjen sam iz tima. Pokušao sam da pričam sa njim, ali mi je predsednikov sin rekao da nema mesta za priču, da se vratim kući i da od sutra počinjem da treniram u 6 ujutro. Nikada nisam dobio objašnjenje. Priča je luda, ali je istinita - zaključio je Stojanović.

(Telegraf.rs/Sport Klub)

Video: Miličić zapevao sa Delijama: Čuveni košarkaš došao u Pionir u posebnoj majici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    29. april 2024 | 09:36

    Tebe je Savic unazadio, a ne ovaj Braun

  • ateista

    29. april 2024 | 15:09

    kad izdas klub koji te je stvorio, onda ovako i prodjes. A da si ti sine talenat kao sto pricas, uspeo bi ti bilo gde. Nema prepreka kad je neko biser. Pre svega, Vojislav nema sut. Pogodi on nesto, ali nije ubitacan suter. Dalje, spor je za beka. Odbrana upitna jer nije igrao pravu takmicarsku kosarku. TAko da mozemo slobodno reci da je zavrsio sa velikim nadanjima, i da mu preostaje vucaranje po ABA klubovima do kraja karijere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA