≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žakelj pred Partizan: "Moramo stisnuti zube i igrati preko bola"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jasni su ciljevi šampiona Crne Gore dan pred početak polufinalne serije

  • 0
Andrej Žakelj Foto: SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti će, posle 11 dana pauze, gostovati ekipi Partizana u Beogradu u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige, a pred sam meč govorio je za medije Andrej Žakelj.

Poslednji meč Budućnost je odigrala 19. aprila u gostima protiv Zadra. Od tada su sve snage usmerene ka polufinalu i duelima sa aktuelnim šampionom regionalnog takmičenja.

- Imali smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što prije da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou - izjavio je pred utakmicu trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Budućnost i Partizan su se već dvaput susreli ove sezone u regularnom delu, a "crno-beli" su slavili oba puta, u "Morači" u direktnom duelu za drugo mesto.

- Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane. Ali, i oni se spremaju - očekujem osvježen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu - istakao je Žakelj.

Slovenački stručnjak veruje da će detalji biti ključni u ovoj seriji.

- Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu posljednju. Analizirali smo posljednji meč, vidjeli smo gdje smo griješili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo - naglasio je trener Budućnosti.

Već van tima su Vladimir Mihailović i Andrija Grbović.

- Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola - poručio je Žakelj.

Drugi susret je zakazan za 7. maj u Podgorici, eventualna odlučujuća utakmica tri dana kasnije takođe u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan napravio lepu uvertiru pred Olimpijakos

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA