≫ 

Vreme čitanja: oko 12 min.

Nova luda drama pripala Denveru: Jokić poslao Lebrona na odmor, Marej opet u poslednjem napadu doneo pobedu!

Vreme čitanja: oko 12 min.

Nikola nastavlja put ka NBA prstenu!

  • 6
Denver Nagets - Los Anđeles Lejkers Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u drugu rundu plej-ofa NBA lige, pošto su večeras u svojoj "Bol Areni" u novoj ludoj i dramatičnoj završnici košem Džamala Mareja u poslednjem napadu uspeli da slave sa 4:1 u seriji protiv Los Anđeles Lejkersa i da na taj način pošalju Lebrona Džejmsa na prevremeni odmor - 108:106! 

Baš kao što je to bio slučaj u drugoj utakmici, još jednom je rezultat bio u egalu u poslednjem minutu. Pogodio je oba bacanja Lebron Džejms negde na 28 sekundi do kraja, a Denver je odigrao strpljiv napad.

Loptu je u rukama držao do samog kraja Džamal Marej i videlo se da će on završavati, kao kada je pogodio onu trojku u drugom meču. Ovoga puta se odlučio za šut sa poludistance, pogodio ga i poslao Denver na megdan Minesoti.

Brojke kažu da je Nikola Jokić još jednom odigrao fenomenalan meč, jer je imao 25 poena uz čak 20 skokova i devet asistencija, tako da mu je jedna nedostajala za tripl-dabl.

Junak meča, Džamal Marej bio je i najefikasniji večeras sa 32 poena uz sedam asistencija i tri skoka, dok je Majkl Porter Džunior dao 26 poena.

Na drugoj strani, Lebron Džejms je ubacio 30 poena, podelio 11 asistencija i uhvatio devet skokova, a Ostin Rivs se istakao sa 19 poena, dok je Entoni Dejvis imao moćan dabl-dabl od 17 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Denver je večeras potpuno atipično za svoj stil igre imao ogroman broj izgubljenih lopti, što je nekako ukombinovano sa lošim procentima, posebno tokom prvog poluvremena dalo neku vrstu "veštačkog" disanja Lejkersima.

Štaviše, sve ovo je baš ličilo na drugi duel iz Kolorada odigran pre oko sedam dana, sa razlikom da Denver ovoga puta nije baš dopustio Denveru da ide na -20, kao što je to bio tada slučaj. Ovoga puta su Jezeraši stigli do +9 negde sredinom treće četvrtine, a onda su Nagetsi konačno zategli odbranu i uveli ovaj meč u egal.

Krenuo je meč skoro u potpunom egalu. Lepo su ga otvorili Denver Nagetsi, ali potom kao da je neko ušao u sobu i ugasio svetla, jer su Lejkersi napravili seriju od 8:0 i preuzeli kontrolu nad situacijom. Za to vreme je Jokić punio sve statističke kolone.

Nagetsi su polako, ali sigurno potom uspeli da uspostave ravnotežu, igralo se gotovo koš za košem do kraja prvog kvartala, a na njegovom kraju su košarkaši Denvera bili ti koji su imali više razloga za zadovoljstvo, jer su imali +4 (28:24).

Međutim, drugi kvartal je bio izuzetno loš, možda jedan i od lošjih za Denver ove sezone, bez obzira na sam rezultat. Ogroman broj promašaja, izgubljenih lopti i loših dodavanja uslovio je da se Lejkersi vrate u prednost, a samo pukom srećom i pogotkom Portera za tri u poslednjem napadu bilo je upravo tri razlike na odmoru za Lejkerse (50:53).

Baš kao što je to bio slučaj u pomenutom drugom meču ove serije u Koloradu, Lejkersi su bolje otvorili treći kvartal i stigli su do +9, posle čega je Jokić uspeo da pogodi svoju prvu trojku na utakmici i da inicira veliki povratak Denvera.

Zapalio je ruku i Džamal Marej, krenuo da pogađa u serijama, a Denver je kako je koji minut odmicao bio sve bliži Lejkersima, da bi ih do kraja treće četvrtine i pretekao i u poslednjih 12 minuta ušao sa dva poena viška.

Ipak, Lejkersi se nisu predavali, uprkos tome što je Dejvis doživeo težak udarac od Portera zbog kojeg je jedno vreme proveo na klupi i trpeo bolove. Jezeraši su konstantno parirali i na samo tri minuta do kraja, rezultat je i dalje bio potpuno nerešen i u egalu.

Usledila je već pomenuta završnica posle koje je Denver uspeo da se domogne druge runde i dođe do okršaja sa Minesotom, gde će takođe imati prednost domaćeg terena.

Tok meča mogli ste da pratite na Telegraf Sportu.

UŽIVO Denver Nagets – Los Anđeles Lejkers 108:106 (28:24, 22:29, 31:26, 27:27)

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

12. minut (108:106) - Poslednji je minut! Nema koša Jokića, a onda iz skoka nažalost lopta za Lejkerse! Biće dva slobodna bacanja za Džejmsa.  Pogodio je oba. MAREJ ZA POBEDU!

11. minut (106:104) - Jokić poentira iz ofanzivnog skoka, ali to čine i Lejkersi preko Džejmsa. Dugačak napad Denvera. Nema trojke Mareja iz prvog puta, ali ima iz drugog! Gori Bol Arena u ovim momentima, atmosfera je na vrhuncu!

10. minut (101:102) - Nema trojke Rivsa, hvata loptu Jokić! I stiže do jako važnog koša naš as! Bravo! Nemogući Rivs postiže trojku. Večeras je Ostin lider Lejkersa, ako zanemarimo Lebrona.

9. minut (99:99) - Koš za Lejkerse, pa onda zakucavanje Mareja. Ali stiže pogodak i za tim iz Los Anđelesa sa poludistance. Sada nema koga da zaustavi Mareja, koji se raspucao samo tako. Vreme je za tajmaut, prekopotreban za oba tima. Rasel sada postiže dvojku, a Dejvis pravi faul nad Jokićem, koji će imati dva penala, ali posle čelindža Lejkersa odluka je promenjena! Lopta će biti za Lejkerse! Bes u Bol Areni, i to veliki!

6. minut (95:93) - Nažalost, novi poeni za Hačimuru, zbog čega je Meloun primoran da zatraži minut odmora. Biće ovde dosta drame. Uh, sada zicer ne pogađa Jokić. Džejms prolazi do kraja na snagu, imaće još i slobodno bacanje. Međutim, nije ga realizovao. Pogađa na drugoj strani Jokić, a nema trojke Lebrona iz ćoška. No nema koša ni za Denver, a Rasel prolazi do kraja. Uh, sada krade loptu Jokić, a onda pogađa KCP za tri! Jokić hvata skok, pa gubi loptu sedmi put danas, onda Rivs postiže poene, da bi Porter dao trojku. Nema koša za Lejkerse. Kakva drama!

3. minut (87:85) - Voston odvodi Denver na +5! Potom Prins vraća dva slobodna bacanja na drugoj strani terena. Serija promašaja na obe strane, a na kraju Dinvidi ima dva slobodna bacanja. No ni on nije precizan, a crnu seriju prekida Džamal Marej trojkom. Entoni Dejvis zatim ide da šutira bacanja, vratio se na teren. Pogodio je jedno. Lebron potom vraća Lejkerse na samo -2.

III ČETVRTINA

10. minut (81:79) - Ide i Džamal! Nova dva poena i tajmaut za Lejkerse! Lebron postiže 2+1 posle minuta odmora, šteta. Ali kako je sada Jokić izbacio odbranu tima iz Los Anđelesa, magija Nikole pod obručem. Potom i faul u napadu Lejkersa, odnosno Hejsa koji se zaista ne snalazi. Nema sada trojke Nikole. Nema ni pogotka Džeksona, a promašuje zicer Lebron na drugoj strani. I Porter ga gasi još jednom trojkom. Bol Arena u ekstazi. Džejms napada Jokića i postiže dva poena. Pokušao je Porter da zakuca, nije uspeo, a izgleda da se i Lebron povredio? Očigledno da i on oseća sada bol posle pada na parket. Porter na dva od dva sa linije penala, a onda trojka Lejkersa... Džekson nije pogodio trojku sa 10 metara. Izgubljena lopta Lejkersa i umesto lakih poena Denvera, biće još tri sekunde za Lejkerse da dođu do koša. Rivs bez koša, dobro je.

9. minut (72:71) - Potpuno je sada Denver u igri! KCP dolazi do koša, potom to čini Hačimura, ali Porter Džunior je i više nego raspoložen. Koš, a onda šansa za 3+1. Dejvis je na klupi sa evidentnim bolom u ramenu i videćemo hoće li ga biti tu za Lejkerse do kraja utakmice. Nažalost, ništa od izjednačenja, jer je Porter promašio bacanje. Džejms bez koša, a onda Jokić! Tako je, vodi Denver!

6. minut (63:69) - Težak pokušaj, ali to je Džamal Marej! I to je pogodak sa poludistance! Jokić krade loptu, ali nema trojke KCP-ja. Jokić potom pravi i korake. Lebron donosi +7 Lejkersima, vraća Jokić na pet razlike, a Rivs je fauliran na šutu za tri poena. Na svu sreću, Ostin daje samo jedan penal. Ali Lebron je potom pogodio trojku i ovo je najveća razlika za Lejkerse do sada. Vraća Nikola koš, potom to čini i Hačimura, ali evo Nikoline trojke, kao kap!

3. minut (54:62) - Vrlo loše. Hačimura je ostao sam u ćošku i pogodio je trojku, nije ovo dobar način da se otvori drugo poluvreme. Potom ide promašaj na drugoj strani... Džejms ne može preko Jokića, ali nema skoka Denvera. Entoni Dejvis se izgleda teško povredio posle udarca Porter Džuniora. Odmah idemo na tajmaut. Džejms nakon toga donosi koš Lejkersima, ali to čini i Porter. Gordon je zakucao na asistenciju Jokića, a Nikola dobija tehničku grešku zbog defanzivne tri sekunde! Ostin Rivs je iskoristio bacanje, a Rasel trojkom primorava Melouna da traži minut odmora.

II ČETVRTINA

12. minut (50:53) - Jokić promašuje, hvata loptu, pa je gubi. Džejms pokušava sada nešto nemoguće i promašuje. A Jokić sada fenomenalno ubacuje loptu kroz obruč. Idemo na tajmaut Lejkersa. Moćno Lebron dolazi do trojke posle minuta odmora, ali vraća Porter lepim prodorom. Nema koša Rasela sa poludistance, a Denver igra dugačak napad. Marej ga završava pogotkom sa jedne noge. I Dejvis se upisuje u strelce. Gordon je sam i trojka! Hačimura nije pogodio i tri razlike na odmoru.

9. minut (41:48) - Uspeva sada Porter da dođe do tri poena sa linije za slobodna bacanja, a KCP je mogao da vrati Denver na minus jedan da je pogodio ovaj šut iz ćoška za tri kada je bio sam. Novi promašaj Lejkersa, koji se opet nude. I nova promašena trojka Mareja. Ostin Rivs je danas jako raspoložen, pa evo novog pogotka sa poludistance za njega. Marej takođe sa osmehom dolazi do dva poena. Lebron sad promašuje zicer, a Porter je fauliran od strane Princa. Promašuje trojku Jokić, dok Hačimura iz najteže pozicije pogađa. Nesporazum Jokića i KCP-ja. Rasel je promašio trojku, iako je bio potpuno sam. Nova izgubljena lopta Denvera, Hačimura izvlači dva bacanja. Japanski košarkaš pogađa samo jedno. Jokić pogađa sa mnogo osećaja. Skida Lebron zakucavanje, a onda na drugoj strani poeni Lejkersa.

6. minut (34:41) - Braun se opet spetljao. Prins takođe nije u elementu, njegov promašaj iz prodora. Braun tek nije u dobrom ritmu, sada je izblokiran na šutu za tri, a Gordon promašuje trojku. Džejms na drugoj strani pogađa pod faulom. Opet Denver pada u istom delu četvrtine. Pogodio je i dodatno bacanje, potom Dejvis nastavlja seriju Lejkersa, jednim, pa drugim, pa i trećim košem. Nešto ne ide, opet tajmaut Melouna.

3. minut (34:32) - Mini seriju Lejkersa od tri poena na početku deonice prekida Porter trojkom, ali nemogući Lebron pogađa iz step-beka. Džekson je rešio da dominira večeras! Nova trojka za njega. Lepo nažalost teče lopta i u napadu Lejkersa, pa Rasel uzvraća trojkom. Gordon ubacuje loptu u koš, ali je on poništen, jer je dirao kada ne treba. Prins bez trojke iz ćoška, na kraju krade Porter loptu. Zatim užasan pas Brauna, ali on nije kažnjen izgubljenom loptom.

I ČETVRTINA

12. minut (28:24) - Sviran je faul sada posle nove izgubljene lopte Denvera. Jokić tu sada pokazuje Melounu da nema govora o tome, ali neće biti čelindža trenera Nagetsa. Prins koristi oba penala koja su mu dodeljena. Potom odlično zakucavanje Gordona nakon dodavanja Portera Džuniora. I onda trojka Spensera Dinvidija iz ćoška, nešto što se ne viđa baš svaki dan. Spetljao se Jokić, gubi loptu u prodoru. Još dva poena za Lebrona. Porter potom prekida crni niz Nagetsa. Izgubljena lopta za Lejkerse, a Džekson donosi izjednačenje trojkom! Bizarno, nosi različite patike na ovom meču na levoj i desnoj nozi. Cigla Dinvidija koja potvrđuje da je ona trojka malopre bila pravo čudo. I dobiće dva bacanja na drugoj strani Braun. Oba je pogodio. I na kraju koš Džeksona sa poludistance. Odlično, +4 za Denver!

9. minut (16:17) - Jokić! Ponovo poeni za Nikolu, a onda i trojka Mareja. Prethodno su i Lejkersi stigli do dva poena, a KCP se nezgodno prizemljio i kao da malo trpi bol posle tog sudara. Sada je odšepao do klupe i ide u svlačionicu! Loše vesti... Ali šta radi Marej na početku ovog meča, pogađa novu trojku! Vodi Denver ponovo! Krade loptu zatim Džamal od Rivsa, a zatim usporava napada Nagetsa. Sada ipak promašuje trojku.  I faul Holideja nad Rivsom. Ovaj pogađa oba penala. Nova izgubljena lopta Denvera, a Dejvis na drugoj strani popravlja promašaj i stiže do koša.

6. minut (8:11) - Nema koša ni za Portera. Potom dobra finta Rivsa i biće to dva bacanja za reprezentativca SAD. Oba je pogodio. Totalni kontra-ritam Denvera u ovim momentima, ređaju se promašaji jedan za drugim. Koldvel-Poup ne dobacuje ni do koša, ali srećom Lejkersi to ne kažnjavaju. KCP opet sa teškim promašajem iz ćoška. I koš Dejvisa. Ovako zaista ne ide, pa Meloun traži tajmaut. Nema koševa ni za Mareja, Hačimure, ni KCP-ja posle minuta odmora. Jokić sada stiže do skoka, a onda postiže i poene za Denver. Morao je neko da prekine ovaj crn niz i to je naš Nikola. Idemo na novi tajmaut.

3. minut (6:7) - Prvi poeni na meču stižu preko Marija, ali Hačimura vraća trojku. Nema nove trojke Lejkersa preko Rasela iz izgubljene lopte Denvera. Marej promašuje zicer za Nagetse... Serija promašaja se nastavlja i na drugoj strani, a prekida je Džamal trojkom. Hačimura loše kontroliše loptu i promašuje relativno lak šut. Tehnička greška za Lejkerse sada i pogođeno bacan je Mareja, a onda i faul Rivsa na šutu za tri poena Mareja. Ipak, gledaće se to, biće čelindž. Uspešan je, pa Rivs i Dejvis donose preokret brzim koševima.

STARTNE POSTAVE

Denver Nagets: Marej, Koldvel-Poup, Porter, Gordon, Jokić

Los Anđeles Lejkers: Rivs, Rasel, Džejms, Hačimura, Dejvis

KOMENTAR PRE MEČA

Podsetimo, ekipa Nikole Jokića uspela je da dobije oba prethodna duela u Denveru protiv Lejkersa u plej-of seriji, pri čemu je onaj drugi ipak bio posebno dramatičan, jer su se Nagetsi vratili iz -20 i na kraju slavili košem Džamala Mareja u poslednjoj sekundi.

Potom su dobili i prvi meč u Kaliforniji, da bi Lejkersi ipak uzvratili pre dve noći i tako nas vratili natrag u Kolorado.

Stvar koja može da brine Majkla Melouna u ovom meču je potencijalno odsustvo upravo Džamala Mareja, koji je doživeo povredu lista leve noge i nalazi se pod upitnikom za meč, a videćemo koliko će moći da doprinese ukoliko bude bio u rotaciji za meč.

Inače, Denver već zna sa kim bi igrao u polufinalu Zapadne konferencije, pošto je Minesota "metlom" počistila Finiks sa 4:0 i tako potvrdila da će biti žestoka prepreka i Jokićevom timu, ukoliko ovi opravdaju očekivanja i dobiju još jedan meč u seriji sa Lejkersima.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo ni najbolji plejmejkeri nisu radili: Nikola Jokić, dame i gospodo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prejaki

    30. april 2024 | 07:27

    Denver je jednostavno prejaka ekipa. Jeste da nije bila metla ove serije, ali smo videli njhov pobednicki mentalitet kad su se vratili sa -20. Ima dosta dobrih ekipa kao minesota ili oklahoma ali kad bude dosao red cemo videti pravi denver. Rade isto to sto su vorijorsi radili pre 5+ godina. Odigrali cak i plejof lezerno (jer im se moze) i onda u finalu konferencije ili cak u finalu stvarno pocinju da igraju na 100% njihovih sposobnosti. Ladnokrvni a u ekipi ne znas ko nije ubica. Ne vidim ko moze da zaustavi ovu ekipu.

  • Lerinc

    30. april 2024 | 07:03

    Jokić igra najočajniju odbranu na svetu i to je pored uspavanih saigrača ,svaki bar po dvojica iz prve petorke. Definitivno mi nije jasno,kako trener i stručni štab,ama baš nikog s klupe nisu uspeli da dovedu u stanje da je faktor. Redži Džekson je gotovo najgori igrač sa klupe,Kristijan Braun takođe,a ostali ne postoje. Mislim da će Minesota da ih počisti,jer niko nikog iz Denvera ne može da odbrani. Jaako loši izbori bekapova,koji nimslo ne pomažu,porušiće ekipu,kao i Jokićevo apsolutno neigranje odbrane! Šteta!

  • lebronova greška

    30. april 2024 | 06:15

    što je doveo uniborow dejvisa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA