Vreme čitanja: oko 1 min.

Jović blizu ambisa! Majami ne može bez Batlera, Boston ima tri meč lopte za prolaz u drugu rundu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni danas Hit nije delovao dobro

  • 0
Nikola Jović Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Majami Hita za koje nastupa naš Nikola Jović i drugi put su poraženi kod kuće od Boston Seltiksa, čime su sebe doveli u jako nezgodnu situaciju, pošto prvi tim Istoka posle ligaškog dela sezone ima tri meč lopte za prolazak u drugu rundu plej-ofa - 88:102.

Još jednom na terenu večeras nije bilo na terenu Džimija Batlera za ekipu Majamija, što je svakako bio veliki udarac za ovaj tim, koji se ponovo napadački nije snašao bez svog najboljeg igrača na parketu.

Samo 88 poena uspeli su da ubace košarkaši Hita, a imali su dosta problema da iskontrolišu pomalo neočekivano Derika Vajta koji je stigao do rekorda karijere danas na utakmici sa 38 ubačenih poena.

Već posle prve četvrtine se moglo primetiti na koji način će "svirati" ova utakmica, jer je Boston stekao prednost od deset poena, koju je do poluvremena uvećao i na +17 (36:53).

Nikola Jović Foto: Tanjug / AP

Ništa se puno nije promenilo ni u drugom poluvremenu, pa su Seltiksi do poslednje četvrtine rešili pitanje pobednika, jer su imali zalihu od 22 poena, koju je Majami uspeo tek da umanji i ublaži poraz u tih završnih 12 minuta.

Pomenimo da je nađ Nikola Jović na terenu proveo 16 minuta, a da je za to vreme uspeo da ubaci tri poena uz isto toliko skokova, dok je njegov najefikasniji saigrač bio Bem Adebajo sa 25 poena uz 17 skokova.

Najveću pomoć Vajtu u Bostonu pružio je Džejson Tejtum sa 20 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Prvu meč loptu, Boston će protiv Majamija imati u noći između prvog i drugog maja.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jović za Telegraf o Olimpijskim igrama, da li je pričao s Jokićem za Pariz, Džimiju Batleru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA