Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznat još jedan učesnik polufinala Zapada: Micić i Pokuševski otišli, Oklahoma "metlom" po Pelikansima

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo je dominirao Šaj Gildžes-Aleksander

  • 0
Oklahoma Siti Tander Foto: Tanjug / AP

Bez ikakvih problema je prvi tim Zapada nakon ligaškog dela, Oklahoma uspeo da se plasira u polufinale Zapadne konferencije, pošto je noćas slavio i u četvrtoj utakmici nad Nju Orleans Pelikansima - 89:97.

Na taj način, oni su "metlom" počistili tim iz Luizijane koji se domogao plej-ofa preko plej-ina, ali očigledno nije mogao mnogo više da pokaže u razigravanju.

Danas je doduše odigrao Nju Orleans jako dobro i držao se sve do poslednje četvrtine. Bila su dva tima skoro u potpunom egalu i posle prve i druge, pa i treće četvrtine. Štaviše, pred poslednji kvartal je domaćin danas imao prednost.

Ali, manji pritisak je bio na Oklahomi koja je imala 3:0, što su oni i iskoristili, podigli gas kada je bilo potrebno i prošli u polufinale.

Očekivano, opet je dominirao Šaj Gildžes-Aleksander u bivšem timu Vase Micića i Alekseja Pokušesvkog, jer je imao dabl-dabl od 24 poena i 10 skokova, a dodao je i tri asistencije.

Raspoložen je bio i Džejlen Vilijams sa takođe 24 poena, dok je za Pelikanse bolji od ostalih bio Si-Džej Mekolum sa 20 poena uz šest skokova.

Deluje da će se Oklahoma najviše načekati na rivala, jer je u seriji Los Anđeles Klipersa i Dalas Maveriksa trenutno 2:2, tako da će se tamo igrati barem još dve, ako ne i tri utakmice dok se ne dođe do rešenja ukupnog pobednika.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo ni najbolji plejmejkeri nisu radili: Nikola Jokić, dame i gospodo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA