Vreme čitanja: oko 2 min.

Mad Max(ey)! Embid nestao u ključnom meču, a onda ga je najluđe ispadanja spasio saigrač u koga nije verovao

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna partija Tajriza Maksija

  • 0
Tajriz Maksi Foto: ELSA / Getty images / Profimedia

Košarkaši Filadelfije preživeli su prvu meč loptu Njujork Niksa i slavili su posle produžetaka sa 112:106 u Medison Skver Gardenu i produžili su seriju, pošto je sada 3:2 za tim iz Njujorka.

Tajriz Maksi je bio najzaslužniji što za Filadelfiju sezona nije već sada završena, jer je odigrao neverovatan meč u kojem je postigao 46 poena uz 5 skokova i 9 asistencija, ali je ključnu rolu imao u finišu meča.

Filadelfija je bila pred porazom, jer je na 25 sekundi do kraja imala šest poena prednosti, a onda je na scenu stupio "Mad Max", koji je prvo pogodio jednu neverovatnu trojku uz faul, a potom u poslednjem napadu ništa manje luđu trojku sa više od pola terena, čime je doneo produžetak svom timu.

Niksi se nisu oporavili od ovako šokantnog finiša, gde su već imali dobijen meč u rukama, pa je u produžetku Filadelfija uspela da dođe do pobede i da pobedi šest poena razlike.

Prva zvezda tima i aktuelni MVP, Džoel Embid, potpuno je nestao u ključnom meču za opstanak njegovog tima u plej-ofu. Istina, postigao je 19 poena, imao 16 skokova i 10 asistencija, ali uz očajan šut iz igre 7 od 19 (36 odsto ukupno), od čega 1 od 4 za tri poena. Na sve to, imao je i čak 9 izgubljenih lopti.

Prošle godine je Embid posle ispadnja prozvao svoje saigrače, a jedino je istakao Džejmsa Hardena i njega kao nekoga ko vredi.

- Ne možeš da pobeđuješ sam, ne možemo Džejms i ja sami da pobedimo, košarka se igra pet na pet, svi moraju da rade na sebi, da se unaprede - bile su njegove reči prošle godine.

Sada, može samo da slavi Maksija za neverovatnu partiju i to što ga je spasio bruke već na startu plej-ofa.

Kod Njujorka se u porazu istakao Džejlen Branson sa 40 poena, 3 skoka i 6 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA